BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

Merkel'den Türkiye'ye 3 milyar Euro açıklaması!

Almanya Başbakanı Merkel "Türkiye'ye vereceğimiz 3 milyar Euro'yu hazır etmek üzereyiz" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Berlin'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, "Türkiye hükümetine verilecek 3 milyon Euro'yu görüştük. Türkiye'de göçmen statüsünde 1 milyon göçmen çocuk bulunmakta. Yasa dışı göç meselesini konuştuk. Türkiye ve Yunanistan insan kaçakçılarına göz yummamalıdır" dedi. Merkel, "Önümüzde ortak pek çok görev bizi beklemektedir. Sığınmacılar için Türkiye'ye 3 milyar Euro'yu ödemek için hazır etmek üzereyiz" diye konuştu.

Merkel'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

PKK'ya karşı Türkiye'nin mücadelesini konuştuk. Göçmen krizi görüşmelerimizin en önemli noktasını oluşturmuştur. Türkiye'de 2.5 milyon göçmen bulunmakta ve Türk halkı göçmenleri ağırlamaktadır.

Türkiye hükümetine verilecek 3 milyon Euro'yu görüştük. Türkiye'de göçmen statüsünde 1 milyon göçmen çocuk bulunmakta. Yasa dışı göç meselesini konuştuk. Türkiye ve Yunanistan insan kaçakçılarına göz yummamalıdır.

Türkiye bu konuda önlemlerini almıştır. Yoğun bir gündeme sahip olduğumuzu anlayabilirsiniz. Önümüzde ortak pek çok görev bizi beklemektedir. Sığınmacılar için Türkiye'ye 3 milyar Euro'yu ödemek için hazır etmek üzereyiz"

Türkiye'de göçmen statüsünde 1 milyon göçmen çocuk bulunmakta. Yasa dışı göç meselesini konuştuk. Türkiye ve Yunanistan insan kaçakçılarına göz yummamalıdır. Bugunkü görüşmemiz Türkiye ile ilişkilerimizin daha da derinleşmesine neden olmuştur.