BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  GÜNCEL

Kamer Genç karısı ve çocukları kimdir? Öyle fakirdi ki...

Kamer Genç 76 yaşında yaşama veda etti. Peki Kamer Genç kimdir, karısı Sevim Genç kimdir, çocukları var mı isimleri nedir?

Abone ol

Türk siyasetinin renkli ismi Kamer Genç kansere yenik düştü. 76 yaşında ölen Kamer Genç kimdir, eşi Sevim Hanım neden hiç medya önüne çıkmazdı. Kamer Genç'in çocukları var mı?

Kamer Genç'i Türk kamuoyu ne kadar yakından tanıdıysa da ailesi hakkında o kadar az şey bilir. Kamer Genç'in ne eşi Sevim Hanım ne de çocukları medya önüne fazla çıkan isimler değildir.

KAMER GENÇ KİMDİR? BİR AMELENİN OĞLU

Kamer Genç Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de çok fakir bir Alevi ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. 23 Şubat 1940 yılında doğan Kamer Genç'in babası bir ameleydi. İstanbul Silahtarağa'da amelelik yapan Ali Genç çocuklarını yokluk içinde büyüttü. 

Kamer Genç yokluk içindeki çocukluğuyla ilgili şunları söylemişti ; "Fakir bir ailenin çocuğuyum. Sırtımda odun taşıyarak okudum. Bu devlete şükran borçluyum"

Eğitim hayatı sayesinde yokluktan çıkan Kamer Genç Ankara'da Maliye Okuluna yatılı olarak girdi. 1966 yılında Danıştaş sınavını kazanan Kamer Genç, 18, 19. dönem SHP, 20. ve 21. dönem DYP, 23. ve 24. dönem CHP Tunceli milletvekili oldu.

YOKLUKTAN 2 KARDEŞİ ÖLDÜ

Kamer Genç'in çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini söylemiştik. Babası Ali Genç iki evlilik yapmıştı. İlk anneden 4 erkek kardeşi olmuştu. Kardeşlerden ikisi 12 yaşındayken öldüler. Kamer Genç'e göre kardeşleri 'yokluktan' ölmüştü. Amelelik yapan baba o şartlarda ikinci bir eş almış onlardan da üç erkek 1 kız kardeşi olmuştu.

Kamer Genç okuyabilmek için her gün evden 15 kilometre uzaktaki okula yaya olarak gidip geliyordu. Ortaokulda üç sene üst üste iftihar alması hayatını değiştirdi. Bu sayede yatılı maliye okuluna kabul edildi.

ORTAOKULDA AMELELİK YAPTI
Kamer Genç ortaokulu amelelik yaparak okumuştu. Babası da bir ameliydi. O yokluk günlerini şöyle anlatıyordu;

"Aslan Tuğla Fabrikası diye Eyüp Sultan’da bir tuğla fabrikası vardı. Yazın orada çalışıyordu. Kışın kazandığı paralarla un, buğday alıyordu, onunla geçiniyorduk. Hatta bir defa babam, köyümüzde durumu iyi olan bir vatandaşa, “Bak evimizde ekmek kalmadı. Bu çocuklar açlıktan ölecek. Bize 1-2 torba un ver de bir süre idare etsinler, ekmek yapsınlar” diyor; o da diyor ki, “Sen eşeksin. Sana 2 torba un verdim, 1-2 hafta, 1 ay idare etsin diye. Ondan sonra yine ölecekler. Bırak şimdi ölsünler.”

KÖYÜN EN FAKİRİYDİK
"
-Ben Nazımiye’de okurken, pansiyonda kalıyordum. Haftada bir ekmek geliyordu. Çok büyük sefalet içindeydik. Köyün en fakiriydik zaten. Hayatım çok büyük sefalet içinde geçti. Mesela ben o köyde odun alıyordum sırtıma, Nazımiye’de satıyordum. İnşaatlarda amelelik yapıyordum ortaokuldayken. "

KAMER GENÇ EŞİ SEVİM GENÇ KİMDİR?

Kamer Genç Meclis'deki renkli girişimleri ile unutulmaz siyasi figürler arasına girerken eşi Sevim genç hep kameralardan uzak oldu. Kamer Genç ile Sevim Genç Tunceli Lisesi'nde birlikte okumuşlardı. Kamer Genç Danıştay sınavını kazanınca köyüne dönüp Sevim Hanım'ı ailesinden istetti. Ancak Sevim Genç'in babası kızını vermeye niyetli değildi.

Ankara Solfasol köyünde öğretmenlik yapmakta olan Sevim Genç, babasının olumsuz görüşlerine karşın Kamer Genç'in evlilik teklifini kabul etti. 1967 yılında evlendiler.

KAMER GENÇ 'İN ÇOCUKLARI

Kamer Genç ile Sevim Genç'in iki çocukları oldu. Seçkin ve Seçil isimleri verdikleri biri erkek biri kız olan çocukları çok fazla kamuoyuna çıkmadı.  Kızı Bilkent İşletmeyi bitirdikten sonra Amerika'da bir sigorta şirketinde çalışmaya başladı.

KAMER GENÇ ÇİÇEK SULAMA OLAYI NEDİR?

Kamer genç meclisteki olayları kadar bir dönem gündeme düşen aldatma iddiaları ile de konuşulmuştu. Oğlunun evinde bir kadın ile birlikte olduğu iddia edilmişti. Evden çıkarken medyaya yakalanınca da "Oğlumun evine çiçek sulamaya gitmiştim” demişti.

Kamer Genç mecliste de sivri çıkışları ve bir çok kez da skandal olarak nitelenen tepkileri ile kayıtlara geçti.

Kamer Genç Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik olarak “Atatürk olmasa acaba hangi tarikat mensubunun kim bilir kaçıncı eşi olurdunuz” demiş ve büyük tepki almıştı. Kamer Genç tepkilere de bardak fırlatarak karşılık vermişti.