BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Unutulmaz Kamer Genç polemikleri

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kamer Genç söyledikleriyle, söyleyiş biçimiyle, muhalefet tarzıyla hep siyasetin gündeminde yer aldı.

Abone ol

Kansere yenik düşen Kamer Genç Meclis’in hiç kuşkusuz en çok tartışılan isimlerinden biriydi. Söyledikleri, üslubu ve başlattığı polemikler onu hep gündemin üst sıralarına taşıdı.

İşte Kamer Genç'in adının karıştığı unutulmayan polemikler…

Kamer Genç’i hafızalara kazıyan olay “Çiçek sulama”yla başladı. Genç bir kadınla oğlunun evinde geceyi geçirdiği söylentilerine Genç “Oğlumun evine çiçek sulamaya gitmiştim” diyerek cevap verdi. Genç'in bu açıklamaları Türk siyasi tarihinin "unutulmayacakları" arasındaki yerini aldı. 

İNTİHAR EDECEĞİM'

Genç'in unutulmayan bir başka polemiği ise TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığı sırada yaşandı. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen teklifin maddelerinin metinden çıkarılması doğrultsunda iki ayrı önerge veren Kamer Genç, yaptığı konuşmayla AK Partili milletvekillerini hem güldürmüş, hem de kızdırmıştı. Tartışmalara konu olan geçeci iki maddenin referanduma sunulan metinden çıkarılmaması durumunda Cumhurbaşkanını halk tarafından seçileceğini ve kendisinin de aday olacağını ifade eden Kamer Genç, AK Partili vekillerinin kendisine laf atması üzerine,  iddiasını güçlendirerek sürdürmüştü. Cumhurbaşkanını tarafından seçilmesi durumunda aday olacağını tekrarlayan Genç, "Söz veriyorum size, halk beni seçmezse intihar edeceğim. Söz veriyorum burada intihar edeceğim. Ama halk beni seçerse siz intihar etmiş olacaksınız" demiş, bu sözleri uzun süre gündemde kalmıştı. Genç'in sözleri Genel Kurul'da gülüşmelere neden olmuştu.

‘HAYSİYETSİZ MİSİNİZ AFEDERSİNİZ’

Genç'in bir başka akıllarda kalan polemiği kendisini yanlış anlayan bir milletvekiline tepki gösterirken seçtiği kelimelerle akıllarda kalmıştı: Don demedim kardeşim, bor dedim. Haysiyetsiz misiniz afedersiniz.

FATMA ŞAHİN’E ‘KAÇ EŞLİ OLURDUNUZ’ SORUSU

Kamer Genç'in en çok tepki toplayan açıklaması ise  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik “Atatürk olmasa acaba hangi tarikat mensubunun kim bilir kaçıncı eşi olurdunuz” sözleriydi. Genç bu sözleriyle büyük tepki toplamış ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'la sert bir tartışma yaşamıştı.  Kınama cezası ve CHP saflarından gelen özre rağmen Genç “Benim adıma niye özür diliyorlar. Ben özür dileyecek bir şey söylemedim. Bin tane kınama cezası versinler, AKP'nin verdiği cezalar benim için onurdur” sözleriyle kendini savunmuştu.