BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Başbakan, Ahmet Altan'ı böyle mest etti

Son dönemde sıkça sert eleştirilere konu ettiği Başbakan Erdoğan'a bu kez mest oldu...

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Dersim belgelerini açıklayıp Türkiye Cumhuriyeti adına özür dilemesi günün konusu oldu.

Gazeteciler.com'un haberine göre hemen hemen tüm köşe yazarları konuyu kaleme aldı.
En ilgi çekici yazarı Taraf'ın tepe yöneticisi Ahmet Altan'dan geldi.
Son dönemde Erdoğan'a yönelttiği sert eleştirilerle gündeme gelen Altan, bu kez mest olmuş bir şekilde Başbakan'a övgüler diziyor.
Mustafa Kemal Atatürk'ü "Dersim" katliamının planlayıcı ilan eden Altan şunları yazıyor:

KATLİAMIN PLANLAYICI ATATÜRK

"Dersim katliamının planlayıcısı, yöneticisi ve sorumlusu Mustafa Kemal'dir. Cumhuriyet tarihi boyunca büyük bir "beyin yıkama" operasyonundan geçen bu halkın, karşılaştığı yeni gerçekleri kabulü biraz zor olacak ama yeni bir ülke ancak geçmişin günahlarıyla ve yalanlarıyla yüzleşerek kurulabilecek.

ERDOĞAN PARILTILI LİDER

Erdoğan dünkü konuşmasıyla bu yeni gelecek büyük bir adım attı. Kabul edelim ki ilginç bir adam bu Erdoğan, bazen bu toplumun ortalama düzeyinin çok altında kalan ilkel bir hamasetle milliyetçilik yaparken, bazen de inanılmaz bir sıçramayla bu toplumun düzeyinin çok üstüne çıkarak parıltılı bir lidere dönüşebiliyor. Büyük zirvelerle ve derin uçurumlarla dolu bir dağ silsilesi gibi. Dün onu o parlak zirvelerinden birinde izledik.

HEP HAYRANLIK UYANDIRSIN

İnsan istiyor ki ülkesinin başbakanı hep bu düzeyde olsun, hep hayranlık uyandırsın, hep Willy Brandt gibi tarihe geçecek büyük jestlerin insanı olsun, toplumunun zihnini açsın, gerçeklerden korkmasın, yalanları cesaretiyle yıksın, uygarlığın sembolü haline gelsin. Her zaman böyle olmuyor tabii ama dün bütün bu özelliklere sahip bir lider gibi davrandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SİLİK ZAVALLILIĞI

Dersim katliamıyla ilgili bütün o gerçekleri açıklamak ve özür dilemek kolay iş değil. Kolay iş olmadığı, ailesi bu katliamda büyük bir acı çekmiş olan CHP'nin Dersimli Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kıvranmalarından belli.

Gerçekleri Erdoğan söylüyor, Dersimli muhalefet lideri bu gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyor. Birinin cesaretine ve parıltısına hayran oluyor, diğerinin o silik zavallılığına acıyorsunuz.