BIST 9.890
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.450,03
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın kanlı emirleri tek tek belgelendi!

KCK'nın Önderlik Komitesinin çökertildiği son operasyonlarda Öcalan'ın İmralı'dan verdiği eylem talimatları ortaya çıktı. KCK'yı 'bir iki pusu kurmakla bu iş olmaz' diye azarladığı belirlendi.

Abone ol

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin KCK'nın üst yapılanması Önderlik Komitesi'ne yönelik gerçekleştirdiği operasyon Öcalan'ın avukatları aracılığı ile terör örgütünün eylemselliğini yönettiği ve yönlendirdiğini ortaya koydu.

Soruşturmada Öcalan'ın talimatlarının ardından gerçekleştirilen kanlı terör eylemleri de tek tek tespit edildi.

"ADAM GİBİ SAVAŞSINLAR"

ÖCALAN'IN KENDİ AĞZINDAN KCK İTİRAFI
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmelerde KCK'nın illegal ve silahlı bir yapılanma olduğunu, dolayısıyla DTK gibi legal görünümlü yapılanmalarda KCK militanlarının bulunmaması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Yaptığı görüşmelerde KCK'yı anlatan Öcalan'ın, devletle görüşmelerin istediği gibi sonuçlanmaması durumunda KCK'nın devreye gireceğini, Kandil'in savaş kararı alması durmunda bir-iki polis öldürüp kaçmayıp 'adam gibi savaşmasını' istediği iddia edildi.

KCK SİVİL ALANA SIZMAMALI

KCK operasyonları öncesinde teknik takibe takılan ve operasyonda ele geçen belgelere göre, Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'ndeki görüşmelerde avukatlara şunları söylediği iddia edildi: "KCK farklıdır, KCK illegaldir, silahlıdır, kesinlikle DTK'ya sızmamalıdır, buna özen göstermelidir. KCK Kürtlerin silahlı örgütlülüğünün ifadesidir. KCK, silahlı bir örgüttür. İşte dağdadır. Yaptıkları görüşmeleri kendi adına ve kendilerini temsilen yaparlar. Ben burada sadece işleri kolaylaştırırım, ön açıcı bir rolüm var. Bunu da zaten yapıyorum. Onlar kendi adına hareket ederler. KCK dağlarda illegal bir şekilde örgütlenmiştir, kendi kararlarını onlar kendileri verir, biz karışamayız."

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, Öcalan, kan donduran ilk talimatını 14 Mart 2010'daki avukat görüşmesinde verdi. Sadece örgüt yöneticilerine iletilen görüşme notlarının birinci versiyonunda yer alan notta Öcalan'ın "Daha önce de söyledim buradan savaş kararı veremem. Savaş kararı vereceklerse kendileri değerlendirip kendileri verirler. Bunun sorumlusu da ben değilim. Hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum. Daha önce de söyledim savaşacaklarsa da adamgibi savaşmalılar" ifadeleri yer aldı.

Bu talimatın ardından eylemlerini belirgin bir şekilde artıran terör örgütü, 2010 Nisan ayında 1 askeri şehit ederken 5 askeri de yaraladı. O günlerde yapılan operasyonlarda 3 kilo A4 patlayıcı, 1 kg civarında TNT patlayıcı ve 3 adetmayın ele geçirildi. Öcalan son kanlı eylem talimatını 27 Temmuz 2011'deki avukat görüşmesinde verdi. Yine sadece örgüt yöneticilerine iletilen görüşme notunda şu şok ifadeler yer aldı:

"Bunu iyice anlatın, sertçe anlatın. Kandil'e de söyleyin, zaten sözlü olarak konuşuyorsunuz, onlara da iyi anlatın. Kandil de BDP de şunu bilmeli. İkide bir biz halkı tutamıyoruz, biz kitleyi zor durduruyoruz, kitle patlama noktasındadır diyorlar. Bırak o zaman patlıyorsa patlasın. Sorun çözülmezse devrimci halk savaşını başlatırız, savaşa da barışa da hazırız diyorlar. Eeee o zaman yap salak! Seni tutan mı var. Yap, yapmazsan şerefsizsin. Yaparmısın yapmaz mısın sen bilirsin. Ama bu şekilde daha fazla benim üzerime yıkma. Türkiye de, ikide bir bitireceğiz, şöyle bitireceğiz diyor. Eğer bitirmezsen senden daha rezili yoktur"

HERKES EYLEMİN HEDEFİNDE

Bu talimatın hemen ardından KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan 8 Ağustos 2011'de örgütün yayın organı Fırat Haber Ajansı'nda çıkan açıklamasında AK Parti'yi suçlayarak savaş kararını açıkladı. Terör örgütünün taşeron kolu TAK da 21 Ağustos tarihli açıklamasında "Gerçekleştirecekleri saldırılarda sınır tanımayacakları, sivil ve turist fark etmeksizin herkesin eylem hedefi olacağını" belirtti.

Öcalan'ın 27 Temmuz talimatının ardından ülke genelinde terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerde 68 asker, 19 polis, 9 korucu şehit olurken 141 asker, 160 polis, 6 korucu da yaralandı. Ayrıca bu saldırılarda 36 sivil hayatını kaybederken 164 sivil de yaralandı.

DEMİRTAŞ AYNEN UYGULADI

Öcalan'ın avukatlarına yönelik yapılan operasyon çarpıcı bir detayı gün yüzüne çıkardı. Öcalan'ın talimatlarının en küçük ayrıntısına kadar yerine getirildiği belirlendi. Savcılık konuyla ilgili ilginç bir detayı deşifre etti. Buna göre 17 Eylül 2010'da avukatlarıyla görüşen Öcalan, okulların açıldığı bu dönemde BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a "Mutlaka bir basın açıklaması yaparak, ben çocuğumu Türk okullarına göndermiyorum demesi lazım" şeklinde talimat gönderdi.

İKİ GÜN İÇİNDE YERİNE GETİRDİ

Bu notun iletilmesinden sadece iki gün sonra BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Öcalan'ın talimatını yerine getirdiği anlaşıldı. Ayrıca Öcalan'ın PKK'ya ulaştırmak istediği önemli talimatları diğer mahkumlar üzerinden Önderlik Komitesi'nde görevli avukatlara ilettiği tespit edildi.

ORTA ŞİDDETTE SAVAŞ ÇAĞRISI

Öcalan'ın, 21 Nisan 2010'da yaptığı görüşmede uzlaşma olmazsa kentlerde ayaklanma ve orta şiddette savaş çıkarılmasını istediği belirlendi. Yine sadece terör örgütü yöneticilerinin görebildiği avukat görüşme notlarında tüyler ürperten istek şöyle yer aldı: "Eğer anlamlı bir uzlaşma, anlamlı bir diyalog, demokratik müzakere gündeme girmezse muhtemelen işte yaza doğru... orta şiddette bir savaş gündemde. Kentlerde ayaklanmalar da dahil böyle sadece bu mevcut gösteriler gibi değil zaman zaman çatışmalar sert olacak. Zaman zaman kentleri tutacaklar. Kırsal alanda yarı hareketli yani böyle çok şeye yol açabilecek savaş yarı savaş yarı hareketli savaş diyorlar."

Bu görüşme tarihinden nisan ayının sonuna kadar geçen 9 günlük sürede terör örgütü 14 silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 7 asker ile bir polis şehit düştü. 12 asker, 3 polis ve 2 vatandaş da yaralandı.

KCK İLLEGALDİR VE SİLAHLIDIR
'KCK DAĞDADIR'

'DTK'YA KESİNLİKLE SIZMAYIN'
ÖRGÜTE 'DURMA VUR' TALİMATI
'BİR İKİ PUSU KURMAKLA BU İŞ OLMAZ'

KONULARLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]KCK İLLEGALDİR VE SİLAHLIDIR

Abdullah Öcalan'ın avukatlarına yönelik operasyon KCK'nın silahlı terör örgütü olduğu gerçeğini bir kez daha göz önüne serdi. Avukatlardan ele geçirilen belgelerde KCK'nın tanımı bizzat Öcalan tarafından yapılmış. Bazı kesimlerin 'siyasi oluşum' olarak baktığı KCK'yı talimatlarıyla bizzat kuran ve yöneten Öcalan, "KCK illegaldir, silahlıdır" şeklinde tanımlamış. Avukatlarınca üç versiyon halinde hazırlanan Öcalan'ın notlarında KCK net bir şekilde tanımlanıyor. Özellikle kamuoyundan gizlenen versiyonlarda Öcalan'ın çok açık ifadeleri yer alıyor.

'KCK DAĞDADIR'

Öcalan'ın Avukatlarıyla 27Mart 2011'de yaptığı görüşme notunda KCK ile ilgili olarak şu ifadeler bulunuyor: "KCK, silahlı bir örgüttür. İşte dağdadır, muazzam bir gücü ve organizasyonu, etkinliği var. Yaptıkları görüşmeleri kendi adına ve kendilerini temsilen yaparlar. Ben burada sadece işleri kolaylaştırırım, ön açıcı bir rolüm var.Onlar kendi adına hareket ederler."

'DTK'YA KESİNLİKLE SIZMAYIN'

KCK'yı 'illegal' olarak tanımlayanÖcalan, bu nedenle KCK'lıların DTK'ya sızmamaları için özellikle uyarma ihtiyacı hissetmiş. 28 Temmuz 2010 tarihli avukat görüşmesinde "KCK farklıdır. KCK illegaldir, silahlıdır. KesinlikleDTK'ya sızmamalıdır. Buna özen gösterilmelidir. KCK bütün parçalardaki Kürtlerin silahlı örgütlülüğünün ifadesidir" uyarısında bulunmuş.

ÖRGÜTE 'DURMA VUR' TALİMATI

132 kişinin şehit olduğu sürecin talimatının verildiği 27 Temmuz 2011 tarihli görüşmede Öcalan'ın KCK'ya ilişkin sözleri illegal yapılanmanın görevini net bir şekilde ortaya koyuyor. Görüşme notunun orijinal halinde şu ifadeler yer alıyor: "Kandilde o ucuz eskiden 30 yıldır, bu ucuz sahte bir türlü gerilla tarzı tutturamayan şeye de son vermek zorunda. Ben de halk savaşını yapmaya hazırım diyor, yap. Bir hafta içinde yapmazsan senden alçağı yoktur... bir de KCK'yi de uyarıyorum. Mektubunda şunu söyledi, bu cümleyi de kendileriyle sözlü konuşun. Bak! Bana ikide bir mektupta yazacağınıza ne bok yiyecekseniz yersiniz, dersiniz. Hazırız her türlü şeye, hazırsan hazırlığını hayata geçir beni ilgilendirmez. Ya bunu şantaj olarak değerlendiriyorum. Yani KCK şantajı! Savaşacaksan savaş bana ne ya! O seni ilgilendirir, tabii görevin... Şimdi mektupta şöyle yazıyor, yani bunu anlamanız için söylüyorum; "Eğer Devlet, işte Hükümet bizim şeyimizi yapmazsa biz de hazırlıklıyız, her an büyük savaşa başlayabiliriz", mektubundaki... Yap! Salak!"

'BİR İKİ PUSU KURMAKLA BU İŞ OLMAZ'

Avukat görüşme notlarında Öcalan'ın dilinden KCK şöyle anlatılıyor:

24 Kasım 2010: Tutuklama olduğu zaman da KCK de karşımisilleme hakkını kullanarak tutuklama yapabilir. Yine Kandil'e de şunu söylüyorum: Öyle şurada burada bomba patlatmakla, bir iki yere bomba atmakla, bir iki pusu kurmakla bu iş olmaz. Böyle yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Böyle yaptıkları taktirde dönüp en çok bize zarar veriyor. Özdemirler olayında da bu görüldü. Savaş başlarsa önceki savaşlardançok daha farklı olur. Büyük bir iç savaş olabilir.Mesela Batman'da bir günde on bin insan ölebilir. Herkes bunun içinde olabilir, bundan zarar görebilir. Kandil yapabiliyorsa büyük devrimci halk savaşını yürütür. Diyarbakır, Batman'da halkın yüzde sekseni ayağa kalkar, halk savaşı olur.

11 Mart 2011: Kürtlerin hakları anayasal güvenceye alınmazsa, artık Kürtlerle ilgili tamamen KCK sistemi devreye girer. Bundan sonra varlığını koruma ve özgürlüklerini sağlamamücadelesi olur. Kürtlerin durumuyla ilgili tüm boyutları hayata geçirir.

18 Mart 2011: Devlet yol haritasına cevap vermezse KCK de silahlı güçlerini buna göre konumlandırır. Kendi üzerlerine gelinmediği sürece çatışmadan kaçınırlar. Ancak üzerlerine gelindiği zamanmeşru müdafaa haklarını kullanırlar.