BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

İşte Türkiye'de 'kadın' gerçeği

Türkiye'de her gün 5 kadın erkek şiddetine kurban giderken,Onlar İstanbu'un göbeğinde evlerini ısıtmak için odun toplayan kadınlar

Abone ol

İstanbul'un göbeğinde Beykoz Korusu'nda evlerini ısıtmak için odun toplayan kadınların sırtını kamburlaştıran şey, sadece taşıdıkları onlarca kiloluk odun değil. Aynı zamanda çaresizlik!

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Tüm dünyada kadın haklarından, onların ne kadar fedakâr, cefakâr ve kutsal olduğundan bahsediliyor. Emekçi kadınların hakları, sözde de olsa teslim edilmeye çalışılıyor, kadınların hak ettikleri hayatı yaşayabilmeleri için planlar yapılıyor, projeler geliştiriliyor.

Türkiye’de yaşayan kadınların durumu ise biraz farklı. Onların önemli bir kısmına göre kadın olmak, şiddetle, acıyla, tacizle, tecavüzle ve ölümle iç içe yaşamak demek. Onlar kadın olarak doğdukları için kendilerini şanssız hissediyorlar.

Resmi veriler, Türkiye’deki kadın cinayetlerinin yedi yılda yüzde 1400 arttığını gösteriyor. Yine istatistiklere göre Türkiye’de her 10 kadından dördü şiddet görüyor.

Bu kadınlar ise, her gün 5 kadının erkek şiddetine kurban gittiği 'Türkiye'de kadın' olmanın ağır yükünü biraz daha ağır taşıyor.