BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Süreyya Önder'in şike iddiası!

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, şike cezasını indiren kararın ardından yaptığı değerlendirmede ilginç iddialarda bulundu

Abone ol

Şike cezasına verilecek hapis cezasını 12 yıldan 3 yıla indiren 1. madde TBMM'de kabul edildi. BDP'li Süreyya Önder ise şike ile ilgili ilginç iddialarda bulundu.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, şikenin Türkiye'de "bir devlet politikası" olduğunu savunarak, "12 Eylül'de Kenan Evren'in bir Ankara takımını birinci lige çıkarmasıyla başlamıştır" dedi.

ZİRAAT İLACI İDDİASI!

"Şike ahlaksızlıktır, büyük ayıptır" diyen Önder, "Bu devlet, Diyarbakırspor küme düşmesin diye Altaysporlu oyuncuların odasına ziraat ilacı sıktırttı. Türkiye-İsviçre maçında da ahlaksızlık yapılmıştır." iddiasında bulundu.

"AZİZ YILDIRIM TARİHE GEÇECEK"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, yasadaki düzenlemelerin Kulüpler Birliği tarafından hazırlandığını savunarak, şöyle konuştu: "Bunu hazırlayanların başında Aziz Yıldırım da vardı. Takdiri ilahi, tasarıyı hazırlayan da ilk toslayan da Yıldırım oldu. Türkiye'de hukuksuzluğun diz boyu devam ettiği ortamda sanki tüm sorunları çözmüşüz, gele gele Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nı içeriden nasıl kurtarırız demeye geldi. Meclis sorunların çözümü konusunda bu kadar ciddiyetle çalışıyorsa, seçilmiş olan ama görev yapamayan milletvekilleri var, hangisi Aziz Yıldırım'dan daha az değerli. Gelin bu düzenlemeden sonra onlarla ilgili kanun teklifini hazırlayıp Engin Alan Paşa ve diğer arkadaşları aramıza alalım. Aziz Yıldırım kendisi hakkında yasa çıkartılan kişi olarak tarihe geçecektir. Bu Meclis de Aziz Yıldırım'ı cezaevinden çıkaran Meclis olarak tarihe geçecek."

"ÇANKIRISPOR, ÇORUMSPOR OLSA..."

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da düzenlemenin neden çıkarılmak istendiğini sorarak, şike soruşturmasından dolayı cezaevinde olan kişilerin yasanın çıkarılmasında rol oynadıklarını iddia etti. Tan, "Çankırıspor, Çorumspor şike yapsaydı yine bu kadar üstüne düşecek miydiniz?" dedi.

TAKIMA GÖRE YASA

Altan Tan, "Şahıs, takım, kurumlara göre yasa çıkarılır mı? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez belgesi, delili, evraklarıyla bir şike olayı ortaya çıkarıldı. Bugüne kadar hiç şike olmadı mı, Aziz Yıldırım kimin ayağına bastı ki bu iş ortaya döküldü, ne oldu da tanrılar insafa geldi? Bu işe 'evet' derse Meclis zan altında kalacak." ifadelerini kullandı.