BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  DÜNYA

Türkiye Çeçen öğrenciyi reddetti

Türkiye Çeçen öğrenci Mikail Bogatyrev'in talebini geri çevirdi.

Abone ol

Mısır El Ezher Üniversitesi’nde öğrenciyken sınır dışı edilen Çeçen asıllı Rus vatandaşı Mikail Bogatyrev’in iltica talebi Türkiye tarafından kabul edilmedi.

Mikail’in Türkiye’de yaşayan kız kardeşi Mariyam Bogatyrev ile birlikte Atatürk Havalimanı’na gelen Mazlumder ve İmkander yetkilileri, Türkiye’nin tavrını eleştirdi. Alınan bilgiye göre; El Ezher’de okuduğu esnada Mısır makamlarınca ülkeden çıkıp sonra giriş yapması istenen Mikail, İstanbul üzerinden Gürcistan’a giderek bir hafta kaldı. 

İLTİCA TALEBİ

Ardından yine Atatürk Havalimanı’nı transit olarak kullanıp Mısır’a giriş yapmak istedi. Ancak Mısırlı yetkililer ülkeye giriş yasağı olduğunu söyleyip Çeçen genci en son geldiği yer olan Türkiye’ye gönderdi. İki gündür havalimanı transit salonda bekleyen Mikail, hazırladığı bir dilekçe ile Türkiye’ye iltica talebinde bulundu.

GİRİŞ YASAĞI VAR

Ancak, emniyet birimleri ülkeye giriş yasağı bulunduğu gerekçesiyle iltica talebini kabul etmedi. Açıklama yapan Mazlumder Avukatı Arife Gökkaya, Mısır’ın oyununa gelen Mikail’in Türkiye’ye neden kabul edilmediğini anlayamadıklarından yakındı. İmkander Başkanı Murat Özer de, Mikail’in Gürcistan’a gönderilmesi ya da Türkiye’ye alınmasını isteyip, Mısır’a gönderilmesi halinde Rusların eline geçebileceğini söyledi.