BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'ın oğlu bedelliye başvuracak mı?

Bülent Arınç, oğlunun da damadı gibi zamanı geldiğinde askerliğini yapacağını söyledi!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "çocukları olduğu için bedelliyi teşvik ediyorlar" eleştirilerine "damadım gibi oğlum da zamanı geldiğinde askerlik yapacak" sözleriyle cevap verdi. Bedellide herkesin müsterih olmasını isteyen Arınç, düzenlemenin CHP'nin bedelli teklifiyle uzaktan yakından bir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Arınç, TRT Haber'de canlı yayında, 28 Şubat süreciyle ilgili Ankara'da başlatılan soruştuma ilişkin bir soru üzerine, o dönemde yaşananları hatırlattı ve Türk demokrasinin büyük yara aldığını savundu. Dönemin iktidarına yapılanların demokrasi dışı müdahaleler olduğunu söyleyen Arınç, geçtiğimiz dönem yapılan Anayasa değişikliğiyle darbelere yargı yolu açıldığını, çok güzel gelişmeler yaşandığını ifade ederek 10 sene sonra herkesin 28 Şubat'tan nefret eder hale geldiğini savundu.

BEDELLİ KONUSUNDAKİ TARTIŞMALAR

Başbakan Yardımcısı Arınç, bazı kişilere göre, bedelli askerlik konusunda belirlenen meblağın yüksek olduğunun ve belli bir kesimin bunu ödeyebileceğinin belirtilmesi üzerine, bu konuda kendisinin bir seneden beri çok çalıştığını söyledi.

Bedelli askerlik konusunda tarafların çok olduğunu, netameli bir iş olduğunu ifade eden Arınç, bu konuda kendisinin de bir seneye yakın çalıştığını söyledi. Düzenlemede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asker ihtiyacının dikkate alındığını, bedelliyle ilgili yasal düzenlemelerin ise 10 senede, 15 sene bir yapıldığını söyleyen Arınç, bedelli isteyenlerin haklı taleplerinin yanısıra şehit ve gazi yakınlarının feryatlarının ellerini kollarını bağladığını söyledi. Düzenlemeyle ilgili belirli bir plan yapıldığını da anlatan Arınç, hükümetin Genelkurmay'ın ihtiyaçlarını dikkate alarak siyasi bir karar aldığını söyledi.

"DAMADIM NASIL YAPTIYSA OĞLUM DA YAPACAK!"

Bedelli düzenlemesinde herkesin kendi yaşını isteyeceğini de söyleyen Arınç, oğlunun 26 yaşında olduğunu ancak bedellide böyle bir yaş sınırı düşünmediğini söyledi. Damadının yaptığını oğlunun da zamanı gelince askere gideceğini söyleyen Arınç, damadının Ankara'da değil Ağrı'da askerlik yaptığını ifade etti. Bu konudaki açıklamalarının "bunların çocukları var ki ondan bu işi teşvik ediyorlar" eleştirilerine cevap niteliği taşıdığını da söyleyen Arınç, bedellideki 30 yaş sınırının ise değişmeyeceğini açıkladı.

"BEDELİ AZ BULAN DA OLUR ÇOK BULAN DA"

''(Bedel azdır, çoktur) diyenler olacaktır'' diyen Arınç, CHP'nin bedelsiz askerliği teklif ettiğini söyleyerek hazırlanan tasarının CHP'nin teklifiyle en uzaktan bir ilişkisinin bulunmadığını ifade etti.

Düzenlemenin kendileri için mükemmel bir düzenleme olduğunu savunan Arınç, bütçede paraya ihtiyaçları olmadığı için de gelen paranın şehit, gazi, özürlüler ve vazife malulleri için harcanacağını anlattı. Düzenleme konusunda herkesin müsterih olmasını da isteyen Arınç, milletin hissiyatına uygun ve herkesin memnun kalacağı bir teklifin hazırlandığını söyledi.

"FİYAT DEĞİŞMEYECEKTİR, ÇOĞUNLUK VAR"

Arınç, ''Herhangi bir soru önergesiyle fiyatın aşağı çekilmesi veya yaşın aşağı çekilmesi söz konusu olabilir mi?'' yönündeki soruya, ''Yani pratik olarak mümkündür. Soru önergesi değil kanun teklifi görüşülürken tasarı olacaktır, biz imzaladık, hükümetten gidiyor. Orada bir teklifin verilmesi mümkündür. Ama hükümetimizin kararı bunu değiştirmemektir. Çoğunluğumuz var'' karşılığını verdi.

Bülent Arınç, ''Hükümet de karar değiştirirse, bunu 28'e çekseniz, 'niye 25 olmadı, 26 olmadı' diyecekler. Yani, bir noktada siz elinizdeki verilere göre doğru bir karar verdiğinize inanacaksınız. Bugün için bizim verdiğimiz en doğru, isabetli karardır'' dedi.