BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bedelli teklifi Bahçeli'yi huzursuz etti

MHP lideri Bahçeli, bedelli konusundaki yasal düzenlemeden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi!

Abone ol

Hükümetin hazırladığı bedelli düzenlemesi MHP lideri Devlet Bahçeli'yi tedirgin etti. Yasa teklifinin sadece parası olanların yararnalacağı yönünde bir izlenimin varlığına işaret eden Bahçeli, bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, yüzeysel, dönemsel ve geçici vaatlerle oyalanarak değil, kalıcı ve kuşatıcı adımlarla çağımızın ayak bağlarını çözmemizin mümkün olduğunu kaydetti.

"PARASI OLANA VAR YA OLMAYAN..."

Atılan adımların mutluluk ve rahatlık bütünlükçü olmadıktan ve herkese elini uzatmadıktan sonra bir anlam ifade etmeyeceğini kaydeden Bahçeli, ilgili düzenlemenin yakında Meclis'e geleceğini söyleyerek parası olanın bedelli askerlik yapacağını olmayanında bundan yararlanamayacağı izleniminin doğmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN DURUMU

Açıklamasında hükümete atanamayan öğretmenlerin durumunu da hatırlatan Bahçeli, bu konudaki taleplerin dikkate alınmasını istedi. Bahçeli mesajında öğretmenlerinde öğretmenler günü kutlayarak, atanamayan öğretmenlerin durumunun takipçisi olacağının sözünü verdi.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ TWİTTER'DA

Bahçeli'nin bedelliyle ilgili açıklamaları yeni bir tartışmayı da alevlendirdi. 17 Ağustos depreminden sonra çıkarılan bedelliden yararlananlar, Bahçeli'ye 2001 krizini ve döviz artışlarını hatırlatıyor.

2001'de yaşanan mali kriz, dalgalı kura geçiş, dış kaynak arayışları ve açıklanan ekonomik paketler nedeniyle dövizde başdöndürücü bir yükseliş yaşanmıştı. 14 Kasım 1999'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren bedellide, yükümlülere 15 bin Alman Markı için üç eşit taksitle ödeme imkanı tanınmıştı.

DÖVİZLE BORÇLANANLAR YANDI

Bedelli için uzun vadede döviz üzerinden borçlananlar ise son taksitten sadece 6 ay sonra büyük bir hüsrana uğradı. 2001 yılının Ocak ayında 322 bin lira olan Alman Markı, 16 Nisan'da 555 bini gördü.