BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.448,30
HABER /  GÜNCEL

Bingöl kırsalında PKK operasyonu!

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda 25 kilo patlayıcı madde ele geçirildi!

Abone ol

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan 25 kilogram patlayıcıyla hazırlanmış el yapımı düzenek bulundu.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Genç ilçesine bağlı Bulgurluk ve Dikpınar köylerinin kırsalında terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 3 sığınak ve 6 deponun ortaya çıkarıldığı bildirildi.

Sığınak ve depolarda yapılan aramalarda, özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan 25 kilogram patlayıcıyla hazırlanmış el yapımı düzenek bulunduğu belirtilen açıklamada, ayrıca, patlayıcı madde yapımında kullanılan 45 kilogram amonyum nitrat, patlayıcının etkisini artırmada yararlanılan bir kilogram çivi, bir elektrikli fünye, iki el bombası ile 250 kilogram ağırlığında çeşitli yiyecek, bol miktarda giyecek, ilaç, mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Genç Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla el yapımı patlayıcı madde düzeneği ve iki el bombasının muhafaza altına alındığı, depo ve sığınaklar ile diğer malzemelerin imha edildiği belirtildi..