BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.526,27
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailesinden bedelli askerlik tepkisi!

Sivas'ta 1992 yılında babasını teröre kurban veren ve bugün askere giden Murat Müşteri ve yakınları, bedelli askerlik yasasına tepki gösterdi.

Abone ol

Aile, şehit çocuklarının askerlikten muaf olması gerektiğini belirterek, "Biz bedelimizi ödedik" diye konuştu.

1992 yılında Erzincan'ın Dumanlı tren istasyonunda görevli iken bir grup PKK'lı teröristin saldırısı sonucu yaşamını yitiren TCDD görevlisi Soner Müşteri'nin ailesi bedelli askerlik yasasına tepki gösterdi. Altuntabak Mahallesi'nde yaşayan Müşteri ailesi, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile bir basın açıklaması yaparak bedelli yasasını eleştirdi. Şehit olan demiryolu çalışanı Soner Müşteri'nin oğlu Murat Müşteri'nin Burdur 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı'nda vatani görevini yapmaya hazırlandığını söyleyen Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mustafa Hızal, "Başbakanımız bedeli askerlik ile ilgili gerekli açıklamayı yaptı ve önümüzdeki günlerde bedeli askerlik ile ilgili çalışmalar devam edecek. Bedeli askerlikten gelecek paranın ise şehit ailelerine verileceği müjdesinde bulundu. Biz bunların dışında özelikle 2009 yılında askerlik kanununun 1111 sayılı kanunun 10'uncu maddesinin 9'uncu bendinde, şehit çocuklarımızın askere gitmemeleri ile ilgili bir kanun taslağı vermiştik. Belirli değişiklikler yapılmıştı. Biz yine bu gün bir şehit çocuğumuzu askere göndereceğiz. Bizim isteğimiz görevi başında şehit olanlarında çocuklarının askere gitmemesi. Çünkü şehitlerimiz bunun bedelini zaten ödediler. Geride kalan çocuklarının da tekrar bedel ödemesini istemiyoruz. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Bu yasayı biran önce çıkarın" dedi.

'BEDEL ÖDEDİK'

Murat Müşteri'nin annesi Saliha Müşteri oğlunu askere göndereceği için hem mutlu hem de hüzünlü olduğunu belirterek, "Aslında gitmemesini isterdim. Herkes bedelli yapıyor. Biz de bedelimizi ödedik zaten. Şehit çocuklarının askere gitmemesi gerekiyor. Ama biz bu şanstan yararlanamıyoruz. Tabi ki önce şehitlerin çocukları gidiyor. Zenginler askere gitmiyor. Ölen de fakirlerin çocukları oluyor. Benim isteğim şehit ailelerin çocuklarına biraz öncelik tanısınlar. Benim eşim bir asker değildi, ama benim eşim de bu vatan için şehit oldu. Şimdi zenginler parayı veriyor ve askerliğini bedelli yapıyor" dedi.

'VATAN BORCU'

Burdur 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na giderek yarın teslim olacak olan Murat Müşteri ise, "Vatan borcu bu. Bizde borcumuzu ödemek zorundayız. Bedelimizi ödedik, ama ikinci bir kez bedel ödemek görevimiz ise gidip ödeyeceğiz. Vatan sağolsun" dedi. Ağabeyi Ali Selim Müşteri, ise 1992'de babalarını teröre kurban verdiklerini hatırlatarak, "Bedelimizi fazlası ile ödediğimizi düşünüyorum. Bize verilecek hiçbir şey babamı geri getirmez. Ama bizde isterdik ki yüzümüzün güleceği bir konuda askerlik konusu olsun, yaş olsun. Bu gün 30 bin TL az bir para değil. Her zaman parası olanın mı yüzü gülecek. Askerlik görevi bu seve seve herkes gidecek. Bu vatana asker de lazım. Ama ben kardeşimin yanımda olmasını isterdim." diye konuştu.