BIST 10.264
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.397,32
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldırım'dan İzmir'e tam destek

Bakan Binali Yıldırım, EXPO için tüm hazırlıkların büyük bir hızla sürdürüldüğünü söyledi!

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ye yönelik operasyonun zamanlamasına yönelik eleştirilere, "Zamanlamasına müdahale yargıya müdahaledir. Zamanlamasına müdahale imkanımız olsaydı, 2015'in oylamasında AK Parti'ye kapatma davası açılmasını ertelerdik." dedi.

Yıldırım, EXPO 2020 İzmir sunumu için Paris'e geldi. Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu sonrasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun belediyeye yönelik yargı operasyonu sebebiyle genel kurula katılmamasını sordu.

YILDIRIM'DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Yıldırım, operasyonun bir savcılık soruşturması olduğunu kaydetti. Başkanın olmamasının bir eksiklik doğurmayacağını anlatan Binali Yıldırım, Paris'e 60 kişilik bir heyetle gelindiğini ve başkanın İzmir'e döndüğünü söyleyen Yıldırım, "hepimiz İzmir etrafında birleşeceğiz, hükümet olarak İzmir için her zamankinden daha fazla destek veriyoruz" dedi. İki bakanın Fransa'ya gelmesinin bunun en güzel örneğini teşkil ettiğini anlatan Yıldırım, EXPO için hazırlıkların aralıksız sürdürüldüıünü söyleyerek sonuç ne olursa olsun İzmir'in medeniyet projesinde hiçbir değişikliğin yaşanmayacağını ifade etti. Aday olan 5 ülkenin daha önce sergi yapmadığını da hatırlatan Yıldırım, Paris'te İzmir'in üstün özelliklerinin ön plana çıkarılacağını söyledi.