BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

KCK baskınları BDP'yi sokağa döktü

BDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup partili, Taksim'de KCK operasyonlarını protesto etti!

Abone ol

Türkiye genelinde KCK'ya yönelik operasyonları İstanbul Beyoğlu'nda protesto etmek isteyen gruplara polis izin vermedi. Eylem öncesi Taksim'e yığınak yapan çevik kuvvet ekipleriyle göstericiler arasında zaman zaman çok gergin dakikalar yaşandı. Polis engeline takılan gstericiler Özgür Gündem Gazetesi önünde basın açıklaması yaptı.

KCK operasyonlarının protesto edileceği haberini alan polis, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nı bariyerlerle çevirdi. Çevik kuvvet ekipleri başta Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi girişi olmak üzere Sıraselviler Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Dolapdere ve daha bir çok noktada geniş güvenlik önlemi aldı.

POLİS GÖSTERİCİLERİ ENGELLEDİ

Saat 17.00'da Taksim'de yapılması planlanan gösteri için meydana gelen şahıslar birer birer polis tarafından dağıtılarak birleşmeleri engellendi. Taksim Meydanı'nda toplanamayan gruplar bu kez İstiklal Caddesi Mis Sokak üzerinde bulunan ve son KCK operasyonunda basılan Özgür Gündem Gazetesi önünde toplandı. Polis bu kez kuvvetlerini bu sokak üzerine kaydırdı.

BDP MİLLETVEKİLLERİ YİNE ÖN SAFLARDA

Grup içinde bulunan BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Sabahat Tuncel ve Ayla Akad Ata bir süre çevik kuvvet barikatının kaldırılmasını bekledi. Polisin taviz vermemesi üzerine Hasip Kaplan, emniyet yetkilileri ile görüştü. Kaplan'ın, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim'e yürüme talebi polis müdürleri tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine grup Özgür Gündem Gazetesi önünde basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.

HASİP KAPLAN'DAN KCK OPERASYONUNA TEPKİ!

BDP Milletvekili Hasip Kaplan ise son operasyonlarda hedefin avukatlar olduğunu öne sürdü. Yapılan uygulamaların darbe dönemlerini rahmetle arattığını savunan Kaplan, Başbakan'ın Asrın Hukuk Bürosu'nu hedef gösterdiğini ileri sürdü. Türkiye'de muhalefeti susturmaya yönelik her türlü hukuksuzluğun ve adaletsizliğin yapıldığını öne süren  Kaplan, Hüsnü Mübarek, Kaddafi ve Binali'nin sonlarını örnek gösteren Erdoğan, başkasına akıl vereceğine o aklı biraz kendisine saklasın diye konuştu.

Açıklamaların ardından milletvekilleri bir kez daha İstiklal Caddesi'nde yürümek için polis barikatını zorladı. Polisin, dağılmamaları halinde müdahale edecekleri uyarısı üzerine grup Tarlabaşı Bulvarı istikametine dağılmak zorunda kaldı. Tarlabaşı Bulvarı'na inen grup kaldırım üzerinden BDP il binasına kadar yürüdü. Grup daha sonra olaysız dağıldı.