BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray yönetiminde neler oluyor?

Galatasaray'ın eleştirilen sadece futbolu değil. Yöneticiler her olayda farklı tellerden çalarak

Abone ol

Şike soruşturmasında Ünal Aysal ve Ali Dürüst; derbilerde deplasman yasağı tartışmasında Aysal ve Adnan Öztürk; Melo için ise Dürüst ve Albayrak ayrı telden çalıyor

1- Şike soruşturmasında Aysal, Dürüst'e karşı
Şike soruşturmasının patlak verdiği tarihte düzenlenen ilk Kulüpler Birliği Toplantısı'na katılan İkinci Başkan Ali Dürüst Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a Galatasaray adına tam destek vermiş ancak Başkan Ünal Aysal "Bu ateş üfleyerek sönmez. Çözüm zamana yayılamaz" başlıklı yazısıyla Federasyon ile ters düşmüştü. Başkan Ünal Aysal'ın bir hayli ağır bir dille kaleme aldığı ve TFF'nin şike soruşturması için ivedi kararlar alması gerektiğini savunan yazı sonrasında Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da sert bir açıklama yapmış ve Federasyon ile Galatasaray arasındaki ipler Ağustos ayında kopma noktasına gelmişti.

2- Deplasman yasağında Öztürk, Aysal'a karşı
Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde bir yemekte bir araya gelen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, derbilerde deplasman taraftarına yasak konusunda anlaşma sağlamış ve Fenerbahçe ile Trabzonspor yönetimlerinin de desteğini alıp, sözkonusu yasağı Federasyon aracılığıyla kamuoyuna duyurmuşlardı. Aysal'ın bu kararına muhalefet eden Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk önceki gün "Bence maç seyretmek her taraftarın hakkıdır. Başkanımız da yönetim kurulumuz da böyle düşünüyor. Bu hakkı engellemek de hiç kimsenin hakkı değildir. Kararın gözden geçirilmesi gerek" dedi.

3- Melo'nun cezası için Albayrak, Dürüst'e karşı
Beşiktaş derbisininde son düdüğün ardından tribünleri tahrik ettiği gerekçesiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen Melo için İkinci Başkan Ali Dürüst "Tahkim'e gideceğiz" dedi. Kulüp profesyonelleri Brezilyalı yıldız için savunma hazırlarken, yönetici Abdurrahim Albayrak'ın açıklamaları yapılacak savunmayı şimdiden zor durumda bıraktı. Albayrak önceki gün yaptığı açıklamada "Melo gibi Brezilya Milli Takımı'nda oynayan bir futbolcumuzun öyle davranmaması gerekirdi. Sinirlerine hakim olamamış herhalde" demiş ve teknik direktör Fatih Terim'in Melo'yu uyardığının altını çizmişti.