BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Başarı ve Centilmenlik ödülleri verildi

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirilen 2009-2010 Başarı ve Centilmenlik Ödülleri sahiplerini buldu.

Abone ol

Zeytinburnu ilçesinde dereceye giren okulların tüm personeli ödüllendirildi. Bu yıl birinciliği İlköğretim kategorisinde Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu, Lise kategorisinde Adile Mermerci Anadolu Lisesi aldı. Oldukça coşkulu geçen ödül töreninde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, projeyi gelecek eğitim yılında İstanbul genelinde uygulamak istediklerini belirtti.

Eğitime verdiği desteklerle ve gerçekleştirdiği projelerle büyük başarılara imza atan Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2009-2010 Başarı ve Centilmenlik Ödülleri sahiplerini buldu. İlköğretim ve Lise kategorisinde düzenlenen projede bu yıl birinciliği İlköğretim kategorisinde Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu, Lise kategorisinde Adile Mermerci Anadolu Lisesi aldı.

“Başarı ve Centilmenlik Ödülleri” ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ nde yapılan ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ ın ev sahipliği yaptığı törene, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Askerlik Şube Başkanı Per.Bnb Ali Koluaçık, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay' ın yaptığı kısa açılış konuşmasın ardından kürsüye gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu’ nun eğitim alanında İstanbul'un hatta Türkiye’ nin en başarılı ilçesi olmasını hedeflediklerini belirterek, “Bu projeyi; eğitime destek olmak, bilgiye sahip olmak ve sahip olduğumuz değerleri geliştirmek için düzenledik. Tabi ki bunun yanında tempoyu arttırarak İstanbul’daki 39 ilçe içinde en başarılı olmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Gençlerimizi geliştiren, onları yetiştiren öğretmenlerimizi de motive eden bu projemize daha uzun yıllar devam etmek istiyoruz. Arzu ediyoruz ki ülkemize bilimsel, siyasal ve sanatsal alanlarda katkı sağlayacak insanlar Zeytinburnu’ndan çıksın Kazananları tebrik ediyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
dedi.

Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar konuşmasında Türkiye’de bu çapta mali desteğe sahip eğitim ile ilgili bir teşvik mekanizması olmadığını kaydederek, “Çünkü müdüründen hizmetlisine kadar herkesi kapsamaktadır. Bu projeye herkes katkı sağlamalıdır. Bu yarışma, eğitim ile ilgili olarak ‘ben ne yapabilirim’ sorusuna en güzel cevabı vermektedir. Zira eğitim belediyenin görevi değildir. Ancak sağladığı destek ile Zeytinburnu’nda eğitimin kalitesinin yükselmesine katkı sağlamıştır. Dereceye giren tüm okulları tebrik ediyorum, dereceye girmek için uğraşan tüm okullarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise 3 yıldan beri Zeytinburnu’nda yürütülmekte olan Başarı ve Centilmenlik Ödülleri’nin konsept olarak toplam kalite bağlamında Türkiye’deki en başarılı proje olduğunu belirtti. Yıldız, “Bu proje, eğitim alanında örnek alınacak çok önemli bir projedir. Kurumların işbirliği ve sürecin yönetilmesi bağlamında da örnek alınması ve destek olunması gereken bir projedir. Yıkıcı bir rekabet içermeyen, herkesin birikimini öne çıkaran ve tatlı bir rekabet ortamı oluşturan bu projeyi önümüzdeki yıl İstanbul genelinde uygulamak istiyorum” diye konuştu.

Oldukça coşkulu geçen tören programı renkli görüntülere sahne oldu. Ödül törenine, Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında derece alan 15 öğrencinin her birinin tam altınla ödüllendirilmesiyle başlandı.
Ödül töreni, ilköğretim ve lise kategorisinde, beş ayrı grup birincisi olan okullara başarı belgesi, plaket ve 50’şer kitaplık hediye setinin dağıtımı ile devam etti. Eğitim Çalışmaları Grubunda, Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu (100), Adile Mermerci Anadolu Lisesi (135), Sosyal Çalışmalar Grubunda, Şemsettin Sami İlköğretim Okulu (123), İ.H.L Anadolu İmam Hatip Lisesi (90), Eğitim ve Sosyal Çalışmalar Grubunda, Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu (76), Adile Mermerci Anadolu Lisesi (95), Proje ve Diğer Çalışmalar Grubunda, Celalettin Gözüsulu İ.O. (119), İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi (108) Bilimsel, Kültürel ve Sportif Çalışmalar Grubunda, Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu (105), Zühtü Kurtulmuş Lisesi (87) puan alarak birinci oldular.

İlk üçe giren okulların merakla beklendiği 2009-2010 Başarı ve Centilmenlik Ödülleri’nde, İlköğretim kategorisinde 22 okul arasından Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu en yüksek puanı alarak 500 puanla birincilik sahibi oldu. Şemsettin Sami İlköğretim Okulu 385 puanla ikinci sırada yer alırken, üçüncülüğü 345 puanla Abdülhak Hamit ilköğretim Okulu aldı.

Lise kategorisinde 14 okul arasından Adile Mermerci Anadolu Lisesi 428 puanla birinci sırada yer aldı. İkinciliği 345 puanla İ.H.L Anadolu İmam Hatip Lisesi alırken, Haluk Ündeğer Lisesi 300 puanla üçüncü oldu.
2009-2010 Başarı ve Centilmenlik Ödülleri’nde dereceye giren okulların müdürleri, öğretmenleri ve hizmetlileri olmak üzere tüm personeline ayrı ayrı altın ödülü verildi.

Birincilik sahibi olan Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu’nun 91 personeli ve Adile Mermerci Anadolu Lisesi’nin 54 personelinin her biri tam altınla ödüllendirildi.

İkinci olan okullardan Şemsettin Sami İlköğretim Okulu’nun 46 personeli ve İ.H.L Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 103 personeli yarım altınla ödüllendirilirken üçüncülük sahibi olan Abdülhak Hamit İlköğretim Okulu’nun 102 personeli ve Haluk Ündeğer Lisesi’nin 54 personelinin her biri çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ödül töreninde, 200 puandan az olmamak kaydıyla bir önceki yıla göre puanını en çok arttıran üç okul, ilköğretim ve lise kategorisinde ayrı ayrı olmak üzere, 10 tam, 10 yarım ve 10 çeyrek altınla ödüllendirildi. 305 puanlık artışla puanını en çok arttıran okul olan Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu ve 113 puanlık artışla İ.H.L Anadolu İmam Hatip Lisesi 10 tam altın kazandı. 275 puanlık artışla ikinci sırada yer alan Kazlıçeşme Abay İlköğretim Okulu ve 110 puanlık artışla Haluk Ündeğer Lisesi 10 yarım altınla ödüllendirilirken, üçüncü sırada yer alan 245 puanlık artışla Abdülhak Hamit İlköğretim Okulu ve 62 puanlık artışla Adile Mermerci Anadolu Lisesi 10 çeyrek altın kazandı.

Ödül Töreni, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar'ın Başarı ve Centilmenlik Ödülleri'ne verdiği destekten ötürü Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a takdim ettiği 'Teşekkür Plaketi' ile sona erdi.