BIST 10.203
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.453,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaza şok gerçeği ortaya çıkardı

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde iki gün önce meydana gelen kaza sonrası tartışmalar sürüyor.

Abone ol

Kahramanlar semtinde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından şoför Hakan T.'nin ehliyetinin olmadığının ortaya çıkması ve büyükşehir belediyesi tarafından Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nün suçlanması tartışmaya yeni bir boyut getirdi.

Hakan T. isimli otobüs şoförünün İZULAŞ'taki rutin kontrollerden ceza aldığı sırada söylediği yalan sonrası kurtulup trafiğe çıktığının anlaşılmasının ardından Büyükşehir'den emniyetten bilgi istenildi ancak kendilerine ulaşmadığına dair açıklama gelmişti.

Emniyet'in Büyükşehir'e verdiği yanıttaki bilgiler çok çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Belediyeden gerekli evrakları istediklerini belirten trafik yetkilileri, belediyenin istenilen evrakları 3 ay içinde hazırlayıp gönderdiklerini, evrakların kendilerine ulaşmasının ardından yaklaşık 3 bin şoförün kaydının tek tek incelendiğini ve sonucun iki gün içersinde belediyeye yollandığını söyleyerek, kendilerine haksızlık yapıldığını savundu.

EHLİYETSİZ 17 ŞOFÖR

Emniyetin yaptığı incelemede şok bir bilgiye ulaşıldı. İncelemede, tutuklanan sürücü Hakan T. gibi ehliyetine el konulan ESHOT ve İZULAŞ'ta görevli 17 şoför olduğu tespit edildi.

Bunların hâla otobüs kullanmayı sürdürüp sürdürmediği konusunun araştırıldığı kaydedilirken, daha önce iki kuruluşta çalışan 199 şoförün ehliyetine çeşitli gerekçelerle el konduğu ve daha sonra yasal bekleme süresinin ardından iade edildiği belirtildi.