BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL

Sakarya'da terör alarmı

Polis lojmanlarına yönelik eylemlere hazırlandığı yönündeki istihbaratın ardından güvenlik güçleri alarma geçti.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın karakollar ile askeri ve polis lojmanlarına yönelik eylemlere hazırlandığı yönündeki istihbaratın ardından Sakarya'da güvenlik güçleri alarma geçti. Karakollar, askeri tesisler ile polis ve emniyet mensuplarının kaldıkları lojmanlarda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı.

İstihbarat birimlerince hazırlanan ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından tüm illere 'Gizli' ve 'İvedi' yazılı mesaj ile yapılan uyarılarda, PKK'nın yeni süreçte özellikle asker, polis ve ailelerine yönelik saldırı planladığı belirtilerek, güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarılması ve dikkatli davranılması istendi.

Uyarının ardından Sakarya'da güvenlik güçleri önlemleri en üst düzeye çıkardı. Askeri tesisler, karakollar ve lojmanlarda güvenlik önlemleri arttırıldı.

İstihbarat birimlerince hazırlanan raporlar doğrultusunda tüm illere gönderilen mesajda, şu uyarılarda bulunuldu: "PKK terör örgütü Emniyet Müdürlükleri, askeri birlikler, karakollar; kışla ve gazinolara yönelik eylem planlamaktadır. Bu doğrultuda tüm birimlerin hassasiyet içerisinde görev yapması, nöbetçi sayılarının artırılması, nöbetçilerin çelik yelek giymelerine dikkat edilmesi, şüpheli durumlara duyarlı şekilde yaklaşılması gerekmektedir. Güvenlik güçlerinin bulunduğu alan ve çevresine sivil araç parklarına izin verilmemesi, bu konuda tüm personelin uyarılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Personele yönelik saldırıda kullanılması muhtemel araçların, milisler aracılığı ile satın alınan eski model araç olma ihtimalinin yanı sıra, çalıntı lüks araçlar da kullanılabilecektir. Ayrıca ana hedef olan personellerin sivil araçlarına yönelik saldırılara karşı da duyarlı olunması gerekmektedir. Personel servislerinin de olası eylemlere hedef olmamak için saatlerinin ve güzergâhlarının günlük olarak değiştirilmesi önem arz etmektedir. "