BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.467,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayvalık'ta gürültü kirliliği tartışması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen, İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında, gürültü kirliliği tartışmaları damgasını vurdu.

Abone ol

Haliç Park Otel’de, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında düzenlenen toplantıya Balıkesir’e bağlı ilçelerin kaymakam, belediye başkanları, daire amir ve müdürleri il ve ilçelerde turizm sektöründe faaliyet gösteren temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yaptı.

İl genelinde turizm konusunda yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koymak için toplandıklarını belirten Çaltı, “Özel sektör ağırlıklı bir faaliyet olan turizm ilimizin önemli bir istihdam ve gelir kaynağıdır. Yaklaşık 300 km.lik kıyıları, 7 termal turizm merkezi ve 30 noktada çıkan ve yararlanılan termal kaynakları, dağları , 30’a yakın adası, 650’ye yakın turistik tesisi, kamu kampları, ikinci konutları, 3 binin üzerinde tarihi eseri, gelenek ve görenekleri, gıda üretiminde öncü olması gibi dev bir turizm potansiyeline sahip bir il olan Balıkesir’in turizmle ilgili ağırlıklı sorunları kıyı bandımızda görülmektedir” diye konuştu.

Altınova’dan, Altınoluk’a kadar Edremit Körfezi kıyıları ile Bandırma, Erdek-Marmara ve Avşa kıyılarında yaz aylarının, kış aylarına göre aşırı derecede nüfus yoğunluğu olduğunu kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Ayvalık’a bağlı Küçükköy-Sarımsaklı’yı örnek gösterdi.

Balıkesir genelinde mavi bayraklı plajların arttırılması, turistik yörelerdeki tuvalet eksikliklerinin giderilmesi, Başıboş ve evcil hayvanların kontrol alınması konularına da değinen Çaltı, Körfez Havaalanın açılmasının Balıkesir turizminin en önemli eksikliklerinden birini ortadan kaldıracağını kaydetti.

VALİ ARSLAN, “ARTİSTLİK YAPILMASINA VE CAKA SATILMASINA İZİN VERMEYİN”

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ise, gıda denetimleri ve sağlık hizmetlerinin önemini vurguladığı konuşmasında tüm sektör temsilcilerini turizm konusunda ilgili mevzuat hükümlerine riayet etmeye çağırdı. Vali Arslan, il ve ilçeler genelinde olağanüstü çevreyi rahatsız edecek müzik yayını yapmanın kabul edilebilir tarafının bulunmadığını belirtti.

Arslan, “Elbette yasaklayarak sorunu çözümleyemeyiz. Ama bir gerçek vardır, oda mevzuat esastır. Bu yüzdende herkesin artistlik ya da caka satmasına izin vermeyin” dedi.

Ayvalık’ta yapılan İl Turizm Koordinasyon toplantısında il genelinde güvenlik ve trafik sorunları için tedbirlerin alınmasında ilişkin kararlarda alındı. Alınan kararları ve denetleyecek mercii olarak il ve ilçe merkezlerine belediyeler, diğer yerlerde ise il ve ilçe Çevre Müdürlükleri yetkili kılındı.

Toplantıda turizm merkezlerinde yüksek sesle müzik yayını konusunda yapılan karşılıklı konu hakkında görüş bildiren belediye başkanlarının bazılarının turistik yörelerde bu uygulamanın turizmi baltalamasına neden olduğunu ve olacağını ifade etmeleri ise kısa süreli tartışmalara neden olduğunu gözlendi.