BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  GÜNCEL

İşkence davasına 2 yabancı gözlemci

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'a 2.5 hapis istemiyle açılan hakaret davasına devam edildi.

Abone ol

Adli Tıp 3. İhtisas Dairesi Başkanı Prof. Nur Birgen’i eleştiren Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı ile röportajı yayımlayan Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'a 2.5 hapis istemiyle açılan hakaret davasına devam edildi.

YABANCI BARODAN TEMSİLCİ

Kadıköy 2. Asliyle Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş ile Prof. Şebnem Korur Fincancı'nın Avukatları Meriç Eyüboğlu ve Süleyman Anıl katıldı. Davada, Nur Birgen’in Avukatı Tanıl Başhan da hazır bulundu.

Duruşmayı rapor tutmak için görevlendirilen Norveç Barosu İnsan Hakları Komitesi adına Eric Osvik ve Kürt İnsan Hakları Vakfı Projesi adına bağımsız temsilci olarak görevlendirilen Luksemburg Üniversitesi Hukuk Prof. Matthew Happold da izledi.

BİRGEN'E 16 SORUŞTURMA İDDİASI

Mahkemede İstanbul Tabib Odası’na Adli Tıp Kurumu 3. ihtisas Kurulu Başkanı Birgen için gönderilen müzekkerenin cevabının geldiği belirtildi. Gelen yazıda davada müdahil olan Birgen’in hakkında 16 soruşturma olduğu ifade edildi. Konuyla ilgili yazılı belgenin duruşmada okunarak dosyaya koyulduğu ifade edildi.

Sanık ve müdahil avukatları gelen belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti gelecek celse sanık ve sanık vekillerinin belgeleri inceleyip beyanda bulunmalarını istedi. Hakim, duruşmalara katılmayan Nur Birgen’in sonraki duruşmada ''hazır edilmesi''ni söyledi. Duruşma 30 Eylül 2010 tarihine ertelendi.

Dava İnsan Hakları Raporuna

Davayı izleyen Eric Osvik ve Prof. Matthew Happold Kadıköy Adliyesi önünde açıklama yapmaktan kaçındı. Davayı Kürt İnsan Hakları Vakfı Projesi adına değil, sadece onların bağımsız temsilcisi olarak izlediklerini ifade eden Prof. Happold, izlenimlerini de bir raporla sunacaklarını söyledi.