BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın'da Dersimiz Atatürk isyanı

Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı Dersimiz Atatürk filmi en az Bartın'da izlendi. Nedeni ise il milli eğitim müdürlüğünün aldığı bir karar

Abone ol

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde gösterime giren Dersimiz Atatürk isimli filme taşımalı eğitimin yapıldığı Bartın’da, filmin öğrencilere ders saatleri dışında gösterilmesi kararını alınca Bartın, filme en çok rağbet gösteren iller sıralamasında sondan birinci oldu.

Turgut Özakman’ın yazdığı  ve Hamdi Alkan’ın yönettiği Dersimiz Atatürk isimli film, Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın’da da geçtiğimiz haftalarda gösterime girdi. Film gösterime girer girmez birçok ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri, ildeki öğrencilerin filmi izleyebilmesi için karar aldı.

Bartın Halk Gazetesi'nin haberine göre aynı kararı Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü de aldı. Ancak Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin filmi ders saatleri dışında izlemesi yönünde karar alınca nüfusun yüzde 70’nin kırsal kesimde yaşadığı bundan dolayı da taşımalı eğitimin yapıldığı Bartın’da öğrenciler filme gidemedi.

Köylerde, ilçelerde ve beldelerde genellikle saat 15.00’da okuldan çıkabilen öğrenciler, o saatten sonra araçlar öğrencileri evlerine bırakmak zorunda olduğu için filme gelip filmi izleyemedi. Durum böyle olunca filmi sadece şehir merkezinde bulunan ilköğretim okullarına giden öğrenciler izleyebildi. Taşımalı eğitimin yapıldığı Bartın, filmi en çok izleyen iller sıralamasında 32 il arasından 31. olurken komşu il Zonguldak sıralamada 9. oldu. İlk 4’te ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya yer aldı.