BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Türk şirketlerinin gurur günü

Türk şirketlerinin tamamladıkları havaalanı dahil 800 milyon dolarlık projeler, Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı.

Abone ol

Türkmenistan'ın yeni turizm cenneti Avaza'da ilk olarak Polimeks şirketinin 125 milyon avroya inşa ettiği Uluslararası Türkmenbaş Havalimanında açılış töreni düzenlendi.

Avrupa, Asya ve Kafkasların deniz kara, ve havayollarının kavşağında bulunmasından dolayı Türkmenistan'ın büyük avantaj sahibi olduğunu belirten Türkmen lider Berdimuhamedov, bu havaalanını transit geçişlere elverişli hale getirmek istediklerini ifade etti.

Berdimuhamedov, güneşi ve temiz havası ile ekolojik açıdan turizme elverişli olan Avaza Turizm bölgesinin gelecekte dünyanın sayılı turizm merkezlerinden birisi olacağını kaydetti.

Teknolojik olarak Alman ve İtalyan elektronik tesisatlar ile donatılan havaalanı 125 milyon Euro'ya inşa edildi. Saatte 800 kişiye hizmet verebilecek alanda, idari bina dahil 3500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde iniş ve kalkış pisti bulunuyor.

Havaalanından Avaza Serbest Turizm Bölgesinde inşa edilmesi beklenen 75 bin nüfuslu yeni kentin projesini inceleyen Berdimuhamedov, projeye inşaat şirketleri tarafından teklif beklediklerini kaydetti.