BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.445,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kürtün yolunda hummalı çalışma sürüyor

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli Yaylası’nı da içine alan Yukarı Kürtün Grup Yolu’nda İl Özel İdaresi ekipleri tarafından çalışma yapılıyor.

Abone ol

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yaz aylarında çok sayıda vatandaşın kullandığı yolda topyekün bir çalışma başlattıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, yaklaşık 1 aydır sürdürülen çalışma ile Yaylalı yol ayrımı ile Beşiraltı mevkisi arasındaki 9 kilometrelik kısmın bitirildiğini söyledi.

Bölgede yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan Genel Sekreter Yalçın, Yaylalı yol ayrımına kadar biten bölgenin ardından şimdi de Yaylalı grup yoluna ekiplerin yönlendirileceğini belirterek, “İl merkezinden gönderdiğimiz araçlarla birlikte 5 kamyon, 2 greyder, 1 silindir, 1 ekskavatör, 2 yükleyici ve 1 kanal kazıcı ile yolumuzda hem iyileştirme hem de stabilize çalışması yaptık. Yolun dar olan bölümlerini genişleterek, sanat yapısı ihtiyacı duyulan yerlere gerekli müdahaleleri yaptık. Yaz aylarında Kazıkbeli Yaylası’na ulaşmak için ve vadideki 12 köyümüzün faydalandığı grup yolunda Demirciler köyü çıkışından Beşir köyünün altına kadar olan bölümde HES çalışması olduğu için o bölgede firma ile görüşmelerimizin sonuçlanmasının ardından çalışma yapacağız” dedi.

Yaylalı-Söğüteli yol ayrımından Yaylalı grubuna doğru yolun çok kötü olduğunu ifade eden Yalçın, bu bölgede de 7 kilometrelik çalışmanın yapılacağını sözlerine ekledi. Öte yandan yolda yaptığı incelemeler esnasında personeli ile bir süre sohbet eden Yalçın, yanında getirdiği pestil ve kömeyi çalışanlarına ikram etti.