BIST 10.164
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,20
HABER /  GÜNCEL

Vergi vermeyen 100 kişi açıklansın!

Vergi rekortmenleri listesinde ilk 100'e giren Beyazıt öztürk "Verenleri değil,vermeyen ilk 100'ü yayınlasınlar,O zaman herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum"

Abone ol

Denizbank, “Paso Denizbank” markası altında gençlerin bankacılık işlemlerine yönelik “gençlik bankacılığı projesini” hayata geçirdi.
Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Bahçeşehir Üniversitesinde projeye ilişkin düzenlenen tanıtım toplantısında, Türkiye nüfusunun yüzde 26’sının gençlerden oluştuğunu 15-29 yaş arası gençlerin sayısının 19 milyon civarında olduğunu ve 2,5 milyon öğrencinin üniversitede okuduğunu söyledi.

Ateş, Türkiye’deki 15-29 yaş arası genç nüfusun Norveç nüfusunun 4 katı, Avusturya nüfusunun 2,5 katı ve İsveç nüfusunun 2 katı olduğuna işaret ederek, her yıl 700 bin gencin işgücüne dahil olduğunu, ancak bunun 300-350 bin kadarına istihdam yaratılabildiğini, geri kalanın “işsizler ordusuna” katıldığını kaydetti.

Türkiye’nin yüzde 70’inin 15 yıl sonra çalışma çağında olacağına dikkati çeken Ateş, üniversitede okuyan öğrencilerin aylık ortalama harcama tutarının 600-615 lira olduğunu ve bunun üçte birinin kredi kartlarıyla yapıldığını, üniversitelilerin toplam harcama tutarının ise 22 milyar lira olduğunu ifade etti.

26 milyar lira aktif büyüklüğü, 22,9 milyar lira kredi büyüklüğü olan, 462 şubeyle hizmet veren Denizbank’ın her yıl ortalama yüzde 33 civarında büyüdüğünü anlatan Ateş, geçen yıl 50 şube açtıklarını, bu yıl da 50 şube açmak için “kolları sıvadıklarını” belirtti.

“DENİZ EMEKLİLİK SATIŞI 2012’YE KADAR GÜNDEMDE YOK”

Soruları da yanıtlayan Ateş, gençlik bankacılığı projesi dahilinde kredi kartı verirken hiç kredi kartı olmayan öğrenciler için belli sorularla bir değerleme yapacaklarını ve limitlerin daha önce kredi kartı kullananlarla göre daha düşük tutulacağını, faiz oranında ise Merkez Bankasının belirlediği 2,80’in altında 2,50 civarında bir faiz uygulayacaklarını bildirdi.
Ateş, bankada yaş ortalamasının 32 olduğunu ve bankada çalışan müdürlerin yüzde 54’ünün kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Kendisinin bir banka şubesiyle üniversiteden sonra tanıştığını anlatan Ateş, o zamana kadar çalıştığı yerlerden parasını vezne kanalıyla aldığını ifade etti.

Hakan Ateş, toplantı sonrasında gazetecilerin Deniz Emeklilik’in satışına ilişkin soruları üzerine de satışın 2012’ye kadar gündemde olmadığını bildirdi.

“HESAPTAKİ PARA OTOMATİK DEĞERLENDİRİLECEK”

Denizbank Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de “Paso Denizbank”ta gençlerin bankacılık dışında da normal hayatlarındaki bazı ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini, projenin bankacılık ürünleri, Paso Bonus adını verdikleri özel kart, “www.pasodeniz.com” internet sitesi, özel şubeler ile eğitim kredilerinden oluştuğunu, “Paso kaptan hesap”taki paranın da otomatik olarak fon alınarak değerlendirileceğini anlattı.

Ertürk, Denizbank’ın marka yüzü olan Beyazıt Öztürk’ün de katılımıyla 15 üniversitede projenin tanıtımını yapacaklarını, ziyaret ettikleri her üniversitede bir öğrenciye tam burs vereceklerini söyledi.

Her 10 üniversite öğrencisinden birini Paso’lu yapmayı, 2010’da 50 bin, 5 yılda 300 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini belirten Ertürk, proje kapsamında verilecek kredilerin aylık faiz oranının 1,12 civarında olacağını, kredi kartı ücretinde ise yıllık 40 lira alıyorken, proje ile verecekleri kartlardan 20 lira alacaklarını bildirdi.

“BENCE VERGİ VERMEYENLERİN İLK 100 LİSTESİ AÇIKLANSIN”

Beyazıt Öztürk de ilk banka kartına üniversitede sahip olduğunu belirterek, “Babam emekli polis, annem de evhanımı olduğu için üniversitedeyken parayı Suudi Arabistan’da çalışan ağabeyim gönderiyordu” dedi.

Öztürk, üniversitelerdeki programlarda gençlere kredi kartının en doğru şekilde nasıl kullanılması gerektiğini de anlatmaya çalışacaklarını söyledi.
Vergi rekortmenleri listesinde yer almasına ilişkin bir soru üzerine ise Öztürk, “Vergi listesi işini anlamıyorum. Ben 100 lira kazanıyorum vergimi ödüyorum, memur da 10 lira kazanıyor ona göre vergisini ödüyor. Ben ödediğim vergi için ekstra birşey yapmıyorum. Bence Türkiye’de vergi verenleri değil, vermeyenlerin ilk 100 listesi açıklansın. O açıklandığında herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bu arada, konuşmaların ardından Denizbank’ın Bahçeşehir Üniversitesi’nde oluşturduğu gençlere özel konseptli şubenin açılışı yapıldı.