BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivaslı kadınlardan dayanışma örneği

Üretici Kadın Girişimciler ve Dayanışma Derneği örnek bir çalışma yaparak, ev hanımı olupta üretim yapmak isteyen bayanlara öncülük ediyor.

Abone ol

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından açılan Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesine katıldıktan sonra Üretici Kadın Girişimciler ve Dayanışma Derneğini kurarak ev hanımlarına öncülük eden dernek başkanı Gülten Ercil, daha önce açmış oldukları yiyecek kermesinden elde edilen gelirle, 10 bayana iş eğitimi verdi.

Her zaman dernek olarak bayanlara yardımcı olmaya gayret gösteren Dernek Başkanı Gülten Ercil, kermesten elde edilen gelirle kumaş boyama, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri ve iğne oyası üzerine eğitim verdi. Kendisi de aynı zamanda el sanatları eğitmeni olan Erçil, dar gelirli bayanların kurstaki malzemelerini de kermesten elde edilen gelirle sağladı.

Dernek olarak ev hanımlarına ve üyelere her konuda yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Ercil, "Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından açılan Kadın Girişimciliğini destekleme projesi bizlerin ufkunu açtı ve kurs sonunda kursiyerlerle bir araya gelerek dernek açtık. Derneğimizde ihtiyaçlı olup ta üretim yapmak isteyen bayanlara ders veriyoruz. Dernek olarak valiliğimizin de desteğiyle Ankara'da düzenlenen Sivas tanıtım günlerine katılarak üyelerimizin yaptığı ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağladık. Katkılarından dolayı valimiz Ali Kolat'a, eşine, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal'a ve valilik personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise, SESOB tarafından gerçekleştirilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesinin Sivas'ta çok başarılı olduğunu belirterek çok sayıda girişimcinin iş yeri açtığını söyledi. Girişimci ev hanımlarının dernekleşerek bir araya gelmesinden dolayı da çok mutlu olduğunu vurgulayan Köksal, girişimci olan her kadına yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.