BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

Banka, çalışanın iç çamaşırı rengini belirledi!

İsviçre'deki bir yatırım bankası, yayımladığı 43 sayfalık kılık-kıyafet talimatnamesinde, kadın personelin bol ve ten rengi iç çamaşırı giymesini istedi.

Abone ol

İsviçre Bankası UBS ilginç bir karar aldı. Banka çalışanlarını bağlayan kararında bayan personelin iç çamaşırına kadar müdahil oldu ve rengini de belirledi.

43 SAYFALIK KILIK KIYAFET GENELGESİ

İsviçre'deki bir yatırım bankası olan UBS, yayımladığı 43 sayfalık kılık-kıyafet talimatnamesinde, kadın personelin bol ve ten rengi iç çamaşırı giymesini istedi.

UBS bankasının muhafazakar imajını güçlendirmek için yayınlandığı belirtilen kılık-kıyafet talimatnamesinde kadınlardan bol iç çamaşırı giymeleri, dar etek giymemeleri, göz alıcı mücevher takmamaları, dikkat çekici tırnak boyası sürmemeleri isteniyor.

Talimatnamede, "İç çamaşırının dışarıdan belli olmaması, kıyafetten dışarı taşmaması, beyaz etekle ten rengi çamaşır giyilmesi" gibi ayrıntılı tarifler bulunuyor.

Ayakkabıların bile nasıl olması gerektiğinin belirtildiği talimatnamede, "piercing" ve halhal gibi takıların da "profesyonelliğe yakışmadığı" için kullanılmaması gerektiği kaydediliyor.

ERKEK KIYAFETİ DE TARİF EDİLDİ

Erkek giyimiyle ilgili olarak da takım elbisenin nasıl olması gerektiği tarif edildikten sonra erkeklerin desenli çorap giymemeleri, kravatların yüz fiziğine uygun olması gerektiği kaydediliyor.

KESKİN PARFÜM YASAK

Her iki cinsten çalışanlara da keskin parfümler kullanmamaları, soğan, sarımsak ve tütün kokmamaları gerektiği bildiriliyor.

Sıkı kılık-kıyafet talimatnamesinin, 2008 mali krizinde Avrupa'nın en büyük kurtarma paketini kabul eden UBS'nin imajını kurtarma girişimi çerçevesinde yayınlandığı belirtiliyor.