BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da yük gemisi kayaya çarptı

Antalya'da fırtınaya yakalanan Bolivya bandıralı kuru yük gemisi, Yavuz Özcan Parkı kayalıklarına çarptı.

Abone ol

Antalya’daki şiddetli fırtına ve rüzgâr nedeniyle büyük bir yük gemisi Kaleiçi limanı yakınındaki kayalıklara çarparak karaya oturdu.

Gemide 16’sı Mısırlı, 2’si Suriyeli olmak üzere 18 mürettebat bulunduğu öğrenildi. Gemideki 11 kişi sağ salim karaya çıkartıldı. Ancak kendi çabalarıyla kurtulmak isteyen bir kişi denize düştü. Hayati durumundan endişe ediliyor.
Arama – kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Antalya'da şiddetli fırtınaya yakalanarak, falez kayalıklarına çarpan gemiden kurtarma çalışmasının tamamlandığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 16'sı Mısır, 2'si Suriye uyruklu gemiciler kurtarılarak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Gemicilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaleiçi Yat Limanı yakınındaki Yavuz Özcan Parkı hizasındaki falez kayalıklarına çarparak yan yatan geminin kayalar arasına sıkıştığı belirtiliyor. Olay bölgesindeki kurtarma çalışmaları sona erdirilirken, kayıp olduğu sanılan gemicinin akıbeti hakkında bilgi alınamadığı, geminin aşçısı olduğu sanılan bu gemicinin kurtarılanlar arasında olup olmadığının belirlenmesine çalışıldığı kaydedildi.

Kimliği öğrenilemeyen gemi kaptanının ise, yan yatan gemiyi terk etmediği de ifade edildi.

Bu arada Antalya Körfezi'ndeki şiddetli fırtınadan korunmak üzere çok sayıda yük gemisinin Antalya Limanı ile küçük koylara sığındıkları, Antalya Limanı'nda yeni bir geminin girebileceği yer kalmadığı bildirildi.

Şiddetli fırtınanın yanı sıra dev dalgaların liman içerisindeki gemilerin halatlarında da hasara yol açtığı, gemilerin halatlarının sağlamlaştırılması için sürekli çalışma yapıldığı öğrenildi.