BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.447,68
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de bir ilk: Kürt Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı

'Toplumsal Uzlaşma Aracı Olarak Eğitimin Rolü' projesi kapsamında, Tarih Vakfı'nca yayımlanan Ortaöğretim Kürt Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı geçtiğimiz hafta basına tanıtıldı.

Abone ol

Uluslararası Af Örgütü, insan hakları konusunu, çocuklara daha yalın ve daha çekici bir yoldan anlatmak amacıyla yayımlanmış bir kitabını uluslararası turneye çıkardı.

"We Are all Born Free" (Hepimiz Hür Doğduk) adlı kitabı oluşturan ve 5-7 yaş grubu çocukları eğitmeyi amaçlayan çizimler İsrail'deki Gutman Müzesinde sergilenmeye başlandı. Müzeyi gezenlerin izlenimlerini aktarıyoruz...

Bu haftaki Sanat Kültür söyleşimizde bir kitap da Türkiye'den...

Tarih Vakfı'nca yayımlanan ve kendi alanında bir ilk adım olan Ortaöğretim Kürt Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı geçtiğimiz hafta basına tanıtıldı.

"Toplumsal Uzlaşma Aracı Olarak Eğitimin Rolü" projesi kapsamında hazırlanan kitap, Kürt kültürü, dili ve edebiyatı konusunda yanlış ya da eksik bilgiye sahip ortaöğretim öğrencilerine seçmeli ders yoluyla Kürt dili ve edebiyatının tarihini, belli başlı özelliklerini ve önemli eserlerini tanıtmayı hedefliyor.

BBC Türkçe'den Ayça Abakan, kitabın yazarları arasında yer alan öğretmen Fehim Işık'la bu yayınla neyin amaçlandığı, hangi kesimlere seslenildiği ve genel anlamda yürüttükleri projenin hedefleri üstüne konuştu.