BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.444,20
HABER /  DÜNYA

İsrail jetleri vurmak için havalandı

İsrail'in nükleer tesisleri üzerinde ortaya çıkan belirsiz bir cisim, askeri uçak tarafından düşürüldü.

Abone ol
İsrail'in Dimona nükleer tesisleri üzerinde uçan belirsiz bir cisim paniğe neden oldu. Teyakkuza geçen İsrail Hava Kuvvetleri bölgeye bir savaş uçağı göndererek cismi imha etti. 
İsrail'in Dimona nükleer tesisleri üzerinde uçan belirsiz bir cisim kısa süreli paniğe neden oldu. Hemen teyakkuz durumuna geçen İsrail Hava Kuvvetleri bölgeye bir savaş uçağı gönderdi. İsrail jeti, cismi vurarak imha etti.

Reuters haber ajansına konuşan İsrail ordu sözcüsü, düşürülen cismin muhtemelen insansız bir balon olduğunu söyledi. İsrail medyası, balonun motorla çalıştığını bildirdi.

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Halen bu cismin tesislerin bulunduğu bölgeye nasıl geldiğini bulmaya çalışıyoruz" dedi. 

İsrail'in 200'den fazla nükleer silah başlığını barındırdığı tahmin edilen Dimona nükleer tesisinin üzerindeki hava sahasında uçuş yasağı bulunuyor.

İsrail savaş uçakları, geçtiğimiz Ekim ayında yanlışlıkla bu bölgeye giren bir İsrail hafif uçağının önünü kesmiş ve uçağı ülkenin güneyindeki bir piste inmeye zorlamıştı.
İsrail ordusu, 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında da yasak bölgeye giren arızalı bir İsrail bombardıman uçağını füzeyle vurmuştu. Düşen uçaktaki İsrailli pilot hayatını kaybetmişti.