BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bandırmalılar sahilde buluştu

’10.5 Dünya Bandırmalılar Günü’nde sahile toplanan binlerce kişinin aynı anda meşaleleri yakması görsel bir şova dönüştü

Abone ol

Bandırmaspor 1965 Taraftarlar Derneği tarafından her yılın Mayıs ayının 10’unda düzenlenmesine karar verilen ‘Dünya Bandırmalılar Günü’nün birincisi kutlandı.

Yapılan duyurularla akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’na toplanan vatandaşlar daha sonra dernek tarafından kendilerine dağıtılan meşaleleri alarak mendirek ve sahil bandında bir araya geldiler. Dernek tarafından Bandırmaspor’un kuruluş yılı olan 1965 adet meşale vatandaşlara dağıtıldı. Hazırlıklarının tamamlanmasının ardından saatler 10.05’i gösterdiğinde atılan aydınlatma fişeğinin ardından aynı anda vatandaşlar meşaleleri yaktı. Mendirek ve sahilde aynı anda yanan 2 bine yakın meşale muhteşem bir görsel şova dönüştü. Meşale gösterisinin ardından Bandırmaspor taraftarları yeniden meydanda toplanarak tezahürat ve şarkılarla kutlamalara devam etti.

Organizasyon hakkında bilgi veren 1965 Bandırmaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Fatih Mercan, Bandırma halkını bir arada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu akşam boyunların atkı eşlerini çocuklarını almış gelmiş. Uzun zamandır görmediğimiz bir birliktelikti ve biz bunu sağladık” dedi. Dernek yöneticisi Emre Bal’da bu sene ilk defa kutladıkları Bandırmalılar Günü’nü bundan sonra her yıl kutlamaya devam edeceklerini söyledi.

Taraftarlar Derneği yöneticilerinden Ünsal Yamaner ise Bandırma’nın potansiyelini yeniden canlandırmak için uğraştıklarını ifade ederek, “Bu akşam bu potansiyeli gördük. Bandırmalı ruhunu gördük. Çoluk çocuk herkes burada. Bu birliktelik takımımızın da daha büyük başarılarına yansıyacaktır. Takım olarak hedefimiz Bank Asya 1. Ligi ve bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.