BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Baykalın dönüşü muhteşem olabilir!

Deniz Baykal'ın istifasına ilişkin en ilginç açıklamalardan biri de Hikmet Sami Türk'ten geldi.

Abone ol

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Deniz Baykal’ın istifa ederek doğru olanı yaptığını ve kasetin montaj olduğunu kanıtlarsa daha güçlü bir şekilde dönebileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından istifa etmesi gerektiğini belirten Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Baykal’ın doğru yaptığını söyledi.

DAHA DA GÜÇLENİR

Vatan gazetesinde Mine Şenocaklı’ya konuşan Türk Baykal’ın istifasıyla ilgili hislerini şöyle açıkladı; “Baykal gerekeni yaptı. Doğru olanı yaptı. Bundan kaçınamazdı. Şimdi dileğim önümüzdeki süreçte gerek Baykal’ın, gerek Baytok’un bu iddiaların doğru olmadığını, bu kasetin bir montaj olduğunu kanıtlamalarıdır. Bu takdirde Baykal’ın siyasi yaşamdaki konumu daha da güçlenir. O zaman bugün çekilmiş olduğu CHP Genel Başkanlığı’na yeniden dönebilir.

Eskiden milletvekili, Maliye Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak yaptığı hizmetlere yeni hizmetlerle devam etme imkanı bulur. Baykal gibi kitlelerin benimsediği, halkın benimsediği, halkı sözleriyle, hareketleriyle etkileyecek liderler kolay kolay yetişmiyor. Sosyal demokrasi açısından baktığımız zaman İsmet İnönü’den sonra, bir Ecevit, bir de Baykal çıkmıştır. Ben bu olayı büyük üzüntüyle karşılıyorum. Dileğim Baykal’ın bu işten aklanarak çıkmasıdır.”

REFERANDUM SÜRECİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Görüntülerin Türkiye’nin geleceğini olumsuz etkileyebileceğini de belirten Türk sözlerine şöyle devam etti; “Baykal’ın istifası olumlu ama maalesef böyle bir kasetin ortaya çıkması Anayasa değişikliği sürecini olumsuz etkileyecektir. Çünkü bir süre sonra iktidar ve muhalefet partileri lehte ve aleyhte propagandalara başlayacaklar. Yapılan bazı değişikliklerin Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti özelliğini sarsacağını, yargının bağımsızlığını etkileyeceğini anlatacaklar. CHP de, Baykal da bunu iyi anlatacaktır. Ama bu kaset hep önlerine çıkartılacaktır.

Türkiye şu anda seçim sathı mahaline girmiştir. En geç 2011’in Temmuz’unda seçimler yapılacaktır. Maalesef bu kaset istifaya rağmen solun gidişini olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden umarım Baykal kasetin montaj olduğunu da kanıtlar.”