BIST 10.185
DOLAR 32,21
EURO 34,81
ALTIN 2.425,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Atatürk Hava Limanı a büyük ödül

16. Dünya Güzergâh Geliştirme Forumu'nda İstanbul Atatürk Havalimanı ile " Yüksek Övgüye Değer Ödülü"ne layık görüldü.

Abone ol

TAV Havalimanları Holding, havacılık sektörünün en itibarlı forumlarından 16. Dünya Güzergâh Geliştirme Forumu'nda (Routes), İstanbul Atatürk Havalimanı ile " Yüksek Övgüye Değer Ödülü"ne layık görüldü.

Yarışmada, ilk kez bir ülkeden iki havalimanı, aynı coğrafi kategoride ilk dörde girerek birincilik için rekabet etti.

Fransa'nın Toulouse kentinde 9-11 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen "Dünya Güzergâh Geliştirme Forumu Routes"ta, hava yolu şirketlerinin seçimi ile belirlenen Havalimanı Pazarlama Ödülleri, bu yıl 11. kez sahiplerini buldu. 280 havalimanının oylandığı ve pazarlama faaliyetlerinde hava yolu şirketleri üzerinde olumlu izlenim bırakan ve yine hava yollarının gelişim planlamasında olumlu etki yaratan havalimanlarının ödüllendirildiği yarışmada, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı Güney Avrupa Bölgesi kapsamında ilk dördün içinde yer aldı. Coğrafi kategoriye göre belirlenen ödüllerde İstanbul Atatürk Havalimanı, Güney Avrupa Bölgesi'nde "Yüksek Övgüye Değer Ödülü"ne layık görüldü.

Ödülle ilgili olarak, TAV Havalimanları Holding İş Geliştirme Direktörü Serkan Kaptan, her yıl gerçekleştirilen ve büyük bir rekabetin yaşandığı yarışmada, İstanbul Atatürk Havalimanı ile pek çok Avrupa kentinin havalimanını geride bıraktıklarını belirterek, bu başarının havalimanı tanıtım ve pazarlamasındaki doğru stratejinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Kaptan, Türkiye'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin de katkıları ile sistemli ve farklı pazarlama
faaliyetleri ile hava yollarına yeni ve cazip uçuş noktaları sunduklarını vurguladı.

16. Dünya Güzergâh Geliştirme Forumu Routes, yaklaşık 300 havalimanı, 80 hava yolu ve yüzlerce ülkeden turizm ve ekonomi çevrelerini buluşturdu. 30'un üzerinde yazılı ve görsel medya kuruluşunun da temsil edildiği fuarda, katılımcılar arasında planlanan 15 bin kadar bire bir görüşme ile en yeni destinasyonlar sergileniyor, havacılıkta son trendler tartışılıyor ve sektörde yeni iş fırsatları yaratılmaya çalışılıyor.
TAV Havalimanları 2010 yılında, İstanbul Atatürk Havalimanı işletmesi ile dünyanın en prestijli iş ve yaşam dergisi Monocle'ın, "En İyi 50 Seyahat Merkezi" listesinde Transit Uçuşların Cazibe Merkezi" olarak yer almış, İngiltere merkezli araştırma grubu Skytrax tarafından yapılan araştırmalar sonucunda da Atatürk Havalimanı, Güney Avrupa'nın "En İyi Havalimanı" seçilmişti. Ayrıca havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Emerging Markets Airport Awards'da TAV Havalimanları "En iyi havalimanı
işletmecisi" seçilmiş ve TAV Havalimanları'nın işlettiği Gürcistan'ın Tiflis ve Tunus'un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanları da kendi bölgelerinin "en iyi"leri olarak belirlenmişti.