BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.409,67
HABER /  SAĞLIK

Balı böyle tüketmek ölüme yol açıyor

Sağlıksız koşullarda hazırlanan veya işlenen besin maddeleri, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilir. Bu nedenle, besin güvenliği ve hijyen konularına dikkat etmek son derece önemlidir. Besinlerin sağlıksız koşullarda üretilmesi veya depolanması, bakteri ve mikropların çoğalmasına zemin hazırlar.

Abone ol

Besin maddeleri, sağlıklı bir yaşam tarzı ve dengeli bir diyetin önemli bir parçasıdır. Ancak, yanlış hazırlanması, işlenmesi veya depolanması, hatta bazı kişilerin alerjik tepkileri nedeniyle, bu temel maddeler bazı durumlarda ölümcül olabilir. Besin güvenliği hakkında bilinçli olmak, bu risklerin önlenmesinde kritik bir rol oynar. Bu nedenle balı tüketirken buna mutlaka dikkat etmelisiniz. İşte o tehlike...

Fasülye

Kırmızı böbrek fasulyesi gibi bazı fasulye türleri, fitohemaglütin adı verilen bir protein toksini içerir. Bu toksin, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Fasulyeleri tüketirken, iyi pişirme ve suda bekletme işlemi bu toksinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Bal

İşlenmemiş veya pastörize edilmemiş bal, botulinum toksini içerebilecek bakteri sporlarına ev sahipliği yapabilir. Bu toksin özellikle bebeklerde botulizme yol açabilir ve ölümcül olabilir. Bir yaşından küçük çocuklara bal vermekten kaçınılmalıdır.


Saatlerce sohbet!

United kafayı taktı

100 bin işçiye kadro torba yasayla geliyor!

Polat operasyonunda çarpıcı detaylar

ABD Dışişleri Bakanı Blinken yola çıktı!

Mantar

Zehirli mantarlar, yanlışlıkla yenildiğinde ciddi sağlık sorunlarına veya ölüme yol açabilen doğada bulunan tehlikeli maddeler içerebilir. Mantar toplamak ve yemek isteyenlerin, mantarları doğru bir şekilde tanıyabilen deneyimli kişilerden yardım alması önemlidir.