BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.394,23
HABER /  GÜNCEL

Baldıza tacizin cezası kesildi

Samsun'da evini badana yaptığı baldızı 39 yaşındaki S.D.'yi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan adamın cezası kesildi

Abone ol

Samsun'da evini badana yaptığı baldızı 39 yaşındaki S.D.'yi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan 34 yaşındaki Turan Baş, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan sanık kararın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay 2010 yılı Haziran ayında İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi'nde meydana geldi. Evli ve 1 çocuk babası Turan Baş, kayınvalidesinin evine badana yapmaya gitti. İddialara göre Baş, badanası biten odalarda temizlik yapan baldızı S.D'yi kollarından tutup öpmeye çalıştı. S.D. evden kaçarak polise gidip şikayetçi oldu. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Turan Baş, suçlamaları kabul etmemesine rağmen tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel saldırı suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Turan Baş, yaklaşık 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını dikkate alıp tahliye edildi. Mağdur kadın da İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilip olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılmasını istedi.

Son yapılan duruşmaya katılmayan S.D ise, daha önceki celselerdeki ifadesinde eniştesinden şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Annem il dışındaydı. Eniştemin eşi olan kız kardeşim ise işteydi. Evde yalnızken birlikte badana yapıyorduk. Ben badanası biten odaları temizliyordum. Eniştem bu sırada belimden bana sarıldı. Sürükleyerek yatak odasına götürdü. Elle taciz ediyordu. Bağırıp yardım isteyince, birden durdu. Kendine geldi ve ağzımı tutup sakinleşmemi istedi. Elinden kurtulup evden kendimi dışarı atarak yardım istedim. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.





POSTACI KILIĞINDA TACİZ ETMEYE KALKINCA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa'da, kendisini postacı olarak tanıtıp kapısını çaldığı evdeki kadına tacizde bulunduğu iddia edilen zanlı, panikleyerek saklandığı binanın çatı katında polis 1.20120509131517.jpgekiplerince yakalandı.

Merkez Yıldırım ilçesi Şükraniye Mahallesi Vardar Sokak'taki 5 katlı apartmanın son katındaki dairenin zilini çalan V.Ş (27), kendisini postacı olarak tanıtarak binanın dış kapısını açtırdı.

Beşinci kata çıkarak bir dairenin zilini çalan V.Ş'nin, kapıyı açan M.K'ya (25) tacizde bulunduğu öne sürüldü.

Genç kadının çığlık atması üzerine panikleyen ve aşağı kaçmak isteyen zanlı, mahalle sakinlerinin kapıdan geldiğini görünce çatı katına çıkarak kapıyı kilitledi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekiplerine direnen V.Ş'nin, biber gazı sıkılarak kapıyı açması sağlandı.

Ekiplerce olay yerinden uzaklaştırılan zanlı, polis aracına götürüldü. Cinsel taciz suçundan çok sayıda kaydı bulunduğu belirlenen zanlının, 6 suçtan da arandığı öğrenildi.

ÜVEY KIZINA TECAVÜZ EDECEKKEN...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Olay, Sanayi Mahallesi 1250. Sokak'ta önceki gece meydana geldi. İddialara göre, eşi öldükten sonra biri kız iki çocuk annesi H.Y., Zekeriya D. (48) isimli şahısla imam nikahıyla evlenerek birlikte yaşamaya başladı.

H.Y. ve çocuklarına iyi davranmayan Zekeriya D., önceki gece alkollü bir şekilde eve geldi. Anne H.Y. ve oğlunu evden atan Zekeriya D., 8 yaşındaki K.Y.'yi alıkoydu. Durumdan şüphelenen anne hemen mahallede bulunan bölge trafik müdürlüğüne giderek polisten yardım istedi.

Eve giden polis ekipleri Zekeriya D.'yi küçük kıza tecavüz etmek isterken suçüstü yakaladı. Anne ve çocukları hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Zekeriya D. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KONYA'DA TRAJEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Konya'nın Doğanhisar ilçesinde bir kişi, av tüfeğiyle 70 yaşındaki babasını öldürdükten sonra intihar etti.

Uncular beldesinde yaşayan Ramazan Koçyiğit (35), av tüfeğiyle köy kahvehanesinde 70 yaşındaki babası İsmet Koçyiğit'e ateş etti. Koçyiğit, daha sonra tüfeğin namlusunu çenesine dayayarak tetiği çekti.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan kontrollerde baba ile oğlunun hayatını kaybettiği belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KÖYLÜLER POLİSLERE BÖYLE SALDIRDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde dün gece 'dur' ihtarına uymayan bir otomobili takip eden polislerle, köylüler arasında arbede çıktı. Arbedede bazı polislerin darp edilirken 2 polis aracı da hasar gördü.

Olay, dün gece yarısı Gaziantep - Şanlıurfa Karayolu'nun 40'ıncı kilometresinde meydana geldi. Yolda rutin uygulama yapan Nizip Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, plakası öğrenilemeyen bir otomobili durdurmak istedi. İçerisinde 2 kişinin bulunduğu otomobil, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçarken, polis ekipleri de otomobili takibe aldı. İddiaya göre, kovalamaca sürerken, Karkamış İlçesi'ne bağlı Kıvırcık Köyü yakınlarına gelen polis arabalarının önü, kalabalık bir köylü grubu tarafından kesildi. Polisler bu şekilde oyalanırken, takip edilen otomobildekiler de kaçtı.

6 KİŞİ GÖZALTINDA
Bu nedenle polislerle, önlerini kesen grup arasında çıkan tartışma büyüdü. Bazı kişiler taş ve sopalarla polise saldırmaya çalışırken, polisler grubu havaya ateş açarak dağıttı. Çıkan arbedede bazı polis memurları darp edilirken, 2 polis aracında da hasar oluştu. Hafif yaralanan polisler, Nizip Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, polisin takibinden kaçan zanlıların otomobilinde, gümrük kaçağı sigara ve çay bulunduğu öne sürüldü.

EŞİNİN ARKADAŞINI ÖPÜNCE....

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da 35 yaşındaki eşi Erdal Ç., eşinin arkadaşı 19 yaşındaki M.B.'yi öpüp tehdit ettiği iddiasıyla toplam 16 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Olay İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'nde 2010 yılı Eylül ayında meydana geldi. 2 çocuk babası elektrik teknisyeni Erdal Ç., eşi 27 yaşındaki Elif Ç.'nin, evlerine misarfirliğe gelen arkadaşı M.B.'yi iddiaya göre öptü. Bu sırada mutfağa giren Elif Ç., bu durumu görünce 8 yıllık eşini terkederek ailesinin yanına gitti ve ardından da boşanma davası açtı. Eşinin kendisini terketmesinden M.B.'yi suçlayan Erdal Ç., genç kızın evine gidip "Seni yaşatmayacağım. Herkese rezil edeceğim" diyerek tehdit etti. Bunun üzerine M.B. de şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Erdal Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne tehdit, hakaret ve cinsel istismar suçlarından dava açıldı. Bugün yapılan son duruşmaya sanık ile M.B. katılmadı. Ancak daha önceki duruşmalarda ifade veren genç kız, sanıktan şikayetçi olmadığını dile getirerek, "Elif abla komşumuz olduğu için sürekli görüşüyoruz. Evlerinde otururken Erdal ağabey, beni mutfağa çağırıp 'sana bir şey söyleyeceğim' dedi. Ben de gittim. Konuşurken aniden beni kendine çekip dudaklarımdan öpmeye çalıştı. Ben de kendisini iteledim. Bu sırada eşi içeri girince bana 'sus' işareti yaptı. Daha sonra Elif abla bana ne olduğunu sordu. Ben de anlattım. O da olayı öğrenince evi terk etti. Sanıkta ayrılmalarından beni sorumlu tutarak evimize geldi. Bana küfür edip tehditlerde bulundu. Hatta cinsel organını gösterdi" dedi.

Erdal Ç. ise eşi ile komşularının kızı olan M.B.'nin kendisine iftira attığını öne sürerek genç kızı taciz etmediğini söyledi. Kendisinin hırsızlık suçundan 1.5 ay cezaevinde kaldığı sırada eşinin kendisini başkalarıyla aldattığını ileri süren sanık, "Bilgisayarda eşimin uygunsuz fotoğraflarını buldum. İnternetten fotoğraflarını başka erkeklere gönderdiğini ve beni aldattığını öğrendim. Bu yüzden tartıştık. Ama sonra barıştık. M.B.'yi sadece bir şey söylemek için mutfağa çağırdım. Kendisini öpmedim. Eşimle birlikte bana iftira atıyor. Elif benden kurtulmak için böyle şeyler uyduruyor" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın M.B'nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu, ayrıca genç kızı tehdit edip cinsel istismarda bulunduğunu belirterek Erdal Ç.'ye toplam 16 yıl hapis cezası verip tutuklanması için yakalanma emri çıkardı.

HAMİLE SEVGİLİSİNİ MAAŞI İÇİN ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Afyonkarahisar'da bir adam, birlikte yaşadığı kadını bıçaklayarak öldürdü. Kadının babasının emekli maaşını çekmeye devam etti.

Olay Afyonkarahisar'da meydana geldi. 7 ay önce kaybolan H.B. (30) ile ilgili soruşturma yürüten Afyonkarahisar Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleriyle çalışma başlattı.

3 yıl önce boşanan H.B'nin 7,5 aylık hamile olduğu ve babasına ait emekli maaşını aldığı tespit edildi.

H.B'nin kayıp olduğu tarihten itibaren babasının emekli maaşının çekilip çekilmediğini araştıran ekipler, geçen mart ayına kadar maaşın düzenli olarak ATM'lerden çekildiğini, tüm ATM'lerden maaşı çeken kişinin evli ve 2 çocuk babası K.T. olduğunu belirledi.

K.T'nin evinde ve kullandığı araçta H.B'ye ait ATM kartı, kredi kartı, harcama dökümleri ve sim kartı bulunması üzerine zanlı gözaltına alındı.

Sorgusunda suçunu itiraf eden K.T, olaydan önce yaklaşık 1 yıl H.B. ile beraber yaşadıklarını, H.B'yi uyurken bıçaklayarak öldürdüğünü, cesedi yorgana sararak Akcin köyü yakınlarındaki dereye attığını itiraf etti.

Polis ekiplerince derede kepçeyle yapılan kazılarda, H.B'ye ait olduğu belirlenen kemikler bulundu.

K.T, kasten "adam öldürme ve gasp" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

HIRDAVATÇI 13 YAŞINDAKİ KIZI SATIN ALDI

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...[PAGE]

Antalya'da, 6 yıl önce 13 yaşında olan E.Y.'yi 5 bin lira karşılığında babası Osman Y.'den sözleşmeyle satın aldığı gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılan hırdavatçı 54 yaşındaki Yusuf Akcan, saat 11.00 sıralarında cezaevinin revirinde kendisini asarak intihar etti.