BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL

Parasını verdik, o süt içilecek!

Okullarda dağıtılılan süt birçok öğrenciyi hastanelik etti, ancak Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ünün kılı bile kıpırdamadı

Abone ol

Hatay Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği 07.05.2012 tarihli yazı ile "Okul Sütü Projesi" kapsamında okullara ulaştırılan sütlerin dağıtımının zorunlu olduğunu belirtti.

Dağıtım şartının gerekçesi ise binlerce çocuğun zehirlenmesi üzerine dağıtımdaki ısrarı açıklar nitelikte. Yazıda dağıtım zorunluluğunun gerekçesi şöyle dile getiriliyor:

"Bakanlığımızın anlaştığı ve (http://www.haygem.gov.tr/document/tekniksartname2.pdf) adresinde yayımlanan Teknikşartname2 gereğince en az (5) beş günlük, en fazla (20) günlük süt alınması gerekmektedir."

Yazıda, "dağıtılan süt kutularının kesinlikle okula geri dönüşümü olmayacaktır" ifadesi de yer alıyor.

02.05.2012 tarihinde "çocukların sağlıklı yaşamaları için" denilerek dağıtılmaya başlanan süt projesi sonucunda binlerce çocuk hastaneye kaldırılmıştı. Ancak proje ortakları Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, hükümet yetkilileri sütün sağlıklı, çocukların dayanıksız olduğunu iddia etmiş ve Başbakan Erdoğan sütlerin dağıtımı ile ilgili talimat vermişti.

Hatay Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği yazı ise çocukların sağlıklarını, gelişimlerini ve psikolojilerini olumsuz yönde etkileyen, çeşitli sorunların açığa çıkması pahasına dağıtımdaki ısrarın sebebini en açık şekliyle ifade ediyor. Yazıda özetle, Süt dağıtımıyla ilgili Bakanlık tarafından yapılan anlaşmanın teknik şartnamesi gereği sütün dağıtımının süreceği belirtiliyor.