BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,10
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan gövde gösterisi!

Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasını mağlup etmesinin 67'inci yıldönümü böyle kutladı

Abone ol

Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasını mağlup etmesinin 67'inci yıldönümü başta başkent Moskova olmak üzere Rusya genelinde çeşitli törenlerle kutlandı

Nazi Almanyasının mağlup edilmesi nedeniyle her yıl 9 Mayıs'ta kutlanan Zafer Bayramı, bu yıl da Kızılmeydan'da görkemli görüntülere sahne oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

DEV GEÇİT TÖRENİ
Kızılmeydan'da 14 bin askerin yanı sıra BTr-80 tipi lojistik araçları, T-90 tankları, Buk-M2 ve S-400 füze savunma sistemleri, nükleer başlık taşıyabilen İskender-M füzeleri ve Top-M tipi füzelerin yer aldığı törende, Mi-8 tipi helikopterler dev Rus bayraklarıyla Kızılmeydan üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

PUTİN: DÜNYAYI KURTARDIK
Devlet Başkanı Vladimir Putin, törende yaptığı konuşmada, Rusya'nın dünya genelindeki pozisyonunu korumaya kararlı olduklarını belirterek, Sovyetler Birliği halkının Nazizm'e karşı kahramanca mücadele ederek dünyayı ciddi bir tehlikeden kurtardığını söyledi.

Putin, İkinci Dünya Savaşı sırasındaki olayların tekrarlanmaması için başka ülkelerin egemenlik haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, ''Faşizmin nasıl doğup ve nasıl geliştiğini unutmamalıyız. Karşılıklı güvensizlik ve ideolojik kamplaşmalar yüzünden İkinci Dünya Savaşı engellenemedi. Uluslararası hukuka sıkı şekilde bağlı kalınması, ülkelerin egemenliğine ve halkların özgür tercihine saygı duyulmasının savaş gibi korkunç olayların yeniden yaşanmasının engellenmesi yönünde en büyük etken olacağını söyleyebilirim'' dedi.

Putin, konuşmasının ardından Başbakan Dimitriy Medvedev ile birlikte gazilerle tokalaşıp sohbet etti.

Zafer Bayramı nedeniyle Moskova'da bu akşam dev bir konser verilecek ve başkent gece görkemli havai fişek gösterilerine evsahipliği yapacak.