BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'den acı haber: 1 asker şehit

Tunceli' de yaşanan çatışmada 1 asker şehit oldu

Abone ol

Tunceli'de arazide arama tarama faaliyetleri sırasında mayına basması sonucu bir uzman onbaşının şehit olduğu bildirildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli kırsalında güvenlik güçlerinin yürüttüğü arazi arama tarama faaliyetleri sırasında mayına basan bir askerin şehit olduğunu söyledi.Taşkesen, Tunceli merkeze bağlı Alacık köyü kırsalında 4. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin yürüttüğü arazi arama tarama faaliyetleri sırasında, mayına basan uzman onbaşının şehit olduğunu, bölgede hava destekli operasyonların sürdüğünü söyledi.

BABA EVİNDE YAS VAR

Tunceli'de güvenlik güçlerinin yürüttüğü arazi arama tarama faaliyeti sırasında mayına basarak şehit olan Uzman Onbaşı Uğur Saka'nın Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki baba evinde yasa var. Uzman Onbaşı Saka'nın şehit olduğu haberi, Esenyurt Mahallesi'nde oturan baba Ali, anne Gülbane ve eşi Seda Saka'ya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Arkan Alacakurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı ve İlçe Emniyet Amiri Ceyhun Yılmaz tarafından sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alan Ali Saka gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Gülbane Saka ile şehidin eşi Seda Saka ise sinir krizi geçirdi. Saka ailesi akrabalarının ve vatandaşların taziyelerini de kabul etmeye başladı. Şehidin baba evi ile mahalledeki diğer evlere Türk bayrağı asıldı.

Bu arada ailesinin tek erkek çocuğu olduğu belirtilen Uğur Saka'nın 3 aylık kızının bulunduğu öğrenildi.