BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten tüyler ürperten açıklama

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kentte bazı ailelerin çocuklarını suçta kullandığının belirlendiğini söyledi.

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kentte bazı ailelerin çocuklarını suçta kullandığının belirlendiğini söyledi. Sağlam, "Uyuşturucu ile mücadelede kararlı olduğumuzu ve sonuna kadar devam edeceğimizi halkımızın bilmesini, vatandaşlarımızdan uyuşturucu konularında duyarlı olmalarını, insanlarımıza ve çocuklarımıza zarar veren bu şahısları polise bildirmelerini bekliyoruz" dedi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcısı uyuşturucu tacirlerine yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında bir motosiklet tamirciliği yapıyan bir işyerini didik didik arayan polis, plastik bir kova içerisinde 'Fişek' olarak nitelendirilen esrar ele geçirdi.

DERS KİTABINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Polisler esrarın okullarda ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarının sayfalarına sarılarak satıldığını tespit etti. Alınan bir istihbarat üzerine takma diş ve diş malzemesi üreten bir diş laboratuvarında uyuşturucu satıldığını belirlendi. Polis işyerinde arama yaptı. Aramada çok miktarda uyuşturucu niteliği taşıyan hap ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, 2012 yılında Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda sokak satıcısı olarak yakalananların 18'inin 10-17 yaşında olduğunu söyledi. Sağlam, bazı anne ve babaların çocuklarını uyuşturucu satıcılığında kullandığını belirterek, şöyle dedi:

"Alınan ihbar ve yapılan sokak uygulamalarında 32 şahıstan 1440 adet satışa hazır 'fişek' halinde 9 kilo esrar, satışa hazır 160 'fişek' halinde 3 kilo toz esrari, 120 plaka halinde 400 gram esrar, 35 paket paket halinde 73 kilo esrar ve uyuşturucu nitelikli toplam 950 hap ele geçirilmiştir. Bu şahıslardan 12'si tutuklanmıştır. Planlı ve takipli sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda 6 ay süren çalışmalar sonucu, geçen ay sabahın erken saatlerinde başta Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi ve Sur İlçesi ara sokakları olmak üzere ilimizin genelindeki okul önlerinde, parklarda, cafelerde, tren rayları civarında ve tespit edilen 64 ikamet ve 7 işyerinde mahkeme kararı ile arama ve uygulama yapılmıştır. Bu operasyonda 4 ruhsatsız tabanca, çok miktarda esrar maddesi ele geçirilmişti. Bu planlı operasyonda 93 şüpheliden 74'ü yakalanmış, 51'i adli makam tarafından tutuklanmış, 19'u için yakalama müzekkeresi çıkarılmış, 23'ünün tutuksuz yargılanması devam etmektedir."

Diyarbakır'da 'Torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda ilk 5 aylık dönemde, 125 kişi hakkında işlem yapıldığı ve bunların 63'ünün tutuklandığı açıklandı. 2012 yılında uyuşturucu operasyonlarında toplam 408 kişi hakkında kişi hakkında işlem yapıldığını belirten Emniyet Müdürü Sağlam, şöyle dedi:

"Bunlardan 140'ı tutuklanmış, 2 ton 125 kilo esrar maddesi ele geçirilmiş, suç için kullandıkları 34 araca el konulmuş ve 6 ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Sonuç olarak uyuşturucu ticaretinde ebeveynlerin çocuklarını da suçta kullandıkları tespit edilmiştir."