BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıklara 'Beni koruyamadınız' davası

İstanbul’da, boşanma davası açtığı kocası Selçuk Balta’nın silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve annesini kaybeden Cevriye Balta, Adalet, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 10 bin TL’lik tazminat davası açtı

Abone ol

İstanbul Sarıyer’de geçen yıl 3 çocuk babası Selçuk Balta, boşanma davası sürerken iddiaya göre eşi Cevriye Balta’yı tehdit ettiği için mahkeme kararıyla evden uzaklaştırıldı. Cevriye Balta içinse koruma kararı verildi.

Eşinden boşanmak istemeyen Selçuk Balta, hasta 2 çocuğu için devletin verdiği 600 lira yardım parasını almak üzere kayınvalidesinin İstinye’deki evine gitti. Emine Malkoç ile Cevriye Balta, iddiaya göre çocukların tedavi parasını Selçuk Balta’ya vermeyince tartışma çıktı. Koca Balta, eşi ve kayınvalidesine kurşun yağdırdı. Olayda Cevriye Balta ağır yaranırken, annesi Malkoç hayatını kaybetti.

‘DEVLETİN İHMALİ VAR

Avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Cevriye Balta, ‘koruma kararının uygulanmadığı’ gerekçesiyle Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığ'na 10 bin TL’lik tazminat davası açtı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderilen davada üç bakanlık adına Hazine Avukatı Sedat Balkan, cevap dilekçesinde her üç bakanlığın olayla ilgili ihmalinin olmadığını belirtti. Balkan, görevli 5 polis memuru hakkında başlatılan idari ve adli soruşturma sonucunda da herhangi bir ceza verilmediğini söyledi.