BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Tatilde de hizmetiçi eğitim

Tatilde de hizmetiçi eğitim yapılabilir, artık uzaklarda olmak önemli değil!

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (İSUZEM) Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine yönelik gerçekleştirdiği hizmetiçi eğitim başladı.

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen Türk Edebiyatı Akademisinde dersler başladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Oditoryumunda örgün olarak gerçekleştirilen ilk ders İSUZEM Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı -Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özkan’ın konuştuğu açılış töreninde hizmetiçi eğitim sisteminde yeni bir model ortaya konuldu. İlk dersin örgün, diğer derslerin internet üzerinden canlı olarak yapıldığı bu hizmetiçi eğitim modelinde zaman ve mekandan bağımsız bir interaktif eğitim örgüsü anlatıldı.

Bu hizmetiçi eğitim modelinde internet üzerinden “öğretmen-akademisyen” “öğretmen-ders kitabı yazarı” eşzamanlı ve eşzamansız şekilde bir araya getirilerek yaşanan sorunlara çözüm getirilmesi konusunda önemli yaklaşımlar ortaya konuldu. Özellikle öğretmenin ders materyali konusunda yararlanacağı “öğrenme yönetim sistemi” ile bütün öğretmenlerin tek bir platform üzerinden hem doğru bilgiye ulaşmaları hem de bilgilerini paylaşmaları hedeflendi.

Prof. Dr. Fatih Andı ve Yard. Doç. Dr. Necdet Neydim’in yaptığı dersler interaktif bir ortamda gerçekleşirken “uniakademi.istanbul.edu.tr” adresinden de canlı olarak yayımlandı. Türk dili edebiyatı öğretmenleri, Türk edebiyatının önemli isimlerinden ders dinlerken sorular yöneltme imkanı da buldu. Zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldıran bu proje sayesinde öğretmenler, diledikleri zaman diledikleri yerde bilgilerini tazeleyebilecek, görüşlerini birbirleriyle paylaşabilecekler. Hizmetiçi eğitim sisteminde bir devrim yaratan Türk Edebiyat Akademisi, tatil döneminde de öğretmenlere rahat ortamlarında kendilerini geliştirme imkanı sağlayacak.