BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan öğretmenlere geldi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yurt dışından gelen öğretmenlere, cep telefonundan ‘Şimdi İstanbul’da olmak vardı’ şarkısını dinlet...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yurt dışından gelen öğretmenlere, cep telefonundan ‘Şimdi İstanbul’da olmak vardı’ şarkısını dinletti.
Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Taş Bina’da gerçekleştirilen Türkçe Öğretimi Semineri kapanış ve sertifika törenine katılan Bakan Avcı, yurt dışında bulunan vatandaşların, özelikle çocukların kültürel kimliklerini korumak, yaşadığı toplumla uyum içinde olmalarını sağlayıp eğitim düzeylerini sağlamaktan sorumlu olduklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkçe Öğretim Semineri’nin, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve aynı zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti seçilmesi münasebetiyle Eskişehir’imizde yapılması kararı alınmış, benim de bir dönem akademisyen olarak görev yaptığım Anadolu Üniversitesi (AÜ) bu ev sahipliği ile kapılarını Milli Eğitim Bakanlığına açmıştır. Sevgili öğretmen arkadaşlarım, sizler yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi kültürlerini yaşamaları bağlamında ulvi bir hizmet görüyorsunuz. Milli Eğitim Bakanı olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırında yaşayan çocuklarımıza ne kadar önem veriyorsam yurt dışında yaşayan çocuklarımız da bir o kadar kıymetlidir. Bu çocukların Türk dilini öğrenmesini, unutmamasını, kendini Türkçe ifade edebilmesini sizler sağlıyorsunuz. Türk kültürünün yaşatılmasında vermiş olduğunuz emekler bizim için çok önemli” dedi.
Bakan Avcı, konuşmasının ardından öğretmenlere, kendi cep telefonundan Melike Demirağ’ın seslendirdiği ‘Şimdi İstanbul’da olmak vardı’ şarkısını dinletti.
(İHA)