BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.427,11
HABER /  DÜNYA

Sisi darbeden önce ADB ile görüşmüş

Mısır Ordu komutanı Sisi'nin darbeden bir hafta önce iki defa ABD'li bakan Hagel ile görüşerek direktif aldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Mısır Ordu komutanı Sisi'nin darbeden bir hafta önce iki defa ABD'li bakan Hagel ile görüştüğü ve Mursi'ye gelerek ültimatom verdiği ortaya çıktı.

Mısır Ordu komutanı Abdulfettah El Sisi'nin 30 Haziran gösterilerinden bir hafta önce Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye gelerek ültimatom verdiği ve çekilmesini istediği bildirildi.

AP'de bugün Hamza Hendawi ve Maggie Michael imzasıyla yayımlanan haberde Sisi'nin geçtiğimiz hafta Muhammed Mursi'ye gelerek kemdisine ültimatom verdiği ifade edildi.

Habere göre Abdulfetah El Sisi, Muhammed Mursi'ye görevi bırakmasını, askeri ültimatoma karşılık vermemesini ve sokaklara dökülen muhaliflerin taleplerini kabul etmesini istedi.

CESEDİMİ ÇİĞNEMEDEN MÜMKÜN DEĞİL!

Sisi'nin tehdidine karşı Muhammed Mursi'nin ülkenin büyük çoğunluğu tarafından seçildiğini ve meşruiyetini buradan aldığını belirterek "Cesedimi çiğnemeden bu isteğinizin yerine gelmesi mümkün değil" dediği bildiriliyor.

Abdulfettah El Sisi'nin Mursi ile 23 Haziran'da görüştüğü bildirildi.

Müslüman Kardeşler'den bir yetkili ise, ordunun girişimini bir hafta evvel batılı büyükelçilerden öğrendiklerini belirterek ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson'un bu elçilerin arasında olduğunu söyledi.

Bu arada gösteriler sırasında polisin İhvan'ın merkezlerine yönelik saldırılara karşı koruma sağlamayı reddettiği ifade ediliyor.

SİSİ, DARBEDEN ÖNCE ABD İLE GÖRÜŞMÜŞ

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın, sonuncusu Salı günü olmak üzere geçen hafta içinde El Sisi'yle iki kez görüştüğü açıklandı.
ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü George Little, konuşmanın içeriğiyle ilgili bilgi vermezken, ABD'nin Mısır'da demokrasiden yana olduğunu ve sorunların barışçıl yolla çözülmesini arzuladıklarını söyledi.
Little, El Sisi ile Hagel'ın geçen hafta da bir telefon görüşmesi yaptığını ve "durumun hassasiyeti" nedeniyle bu görüşmenin kamuoyuna duyurulmadığını kaydetti.
Tarihsel olarak ABD ve Mısır orduları arasında "çok yakın ilişki" olduğunu savunan Little, "Mısır ordusunun üst düzey yetkilileriyle yıllardır iyi temaslarımız oldu. Krizin sona ermesinin ardından bu ilişkiyi sürdürebilmeyi umuyoruz" diye konuştu.