BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Fırıncı çetesine Ramazan öncesi darbe

Fırıncı esnafını silahla tehdit ederek haraç topladıkları iddia edilen bir çete, Ramazan öncesi düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyon...

Abone ol

Fırıncı esnafını silahla tehdit ederek haraç topladıkları iddia edilen bir çete, Ramazan öncesi düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyonda 3 silah ele geçirilirken, 12 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, fırıncı esnafı arasındaki rekabeti engellemeye ve ortadan kaldırmaya yönelik bir suç örgütünün varlığının tespit edilmesi üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmaların ardından Gaziosmanpaşa ve Esenyurt’ta belirlenen birçok adrese sabahın erken saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çetenin fırıncı esnafını silahla tehdit ettiği, haraç topladığı, ekmek dağıtan şoförleri darp ettiği, silahla tehdit ettiği, adam yaraladığı, iş yerlerini yağmaladığı ve fon adı altında zorla para topladıkları ortaya çıktı. Yapılan çalışmada çete çökertilirken, aramalarda 3 silahın ele geçirildi ve 12 kişi gözaltına alındı.
Söz konusu çeteye yönelik son 2 yılda aynı suç kapsamında 3 defa operasyon düzenlendiği ve zanlıların tutuklandığı fakat hapishaneden çıktıktan sonra çete faaliyetlerine tekrar devam ettikleri öğrenildi.
Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ederken, Fırıncılar Odası’ndan bir takım kişilerden destek aldıkları iddia edildi.
(İHA)