BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Açtı ağzını, yumdu gözünü

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, yabancı oyuncu sayısıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında eski federasyon başkanları Ha...

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, yabancı oyuncu sayısıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında eski federasyon başkanları Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar’a tepki gösterdi.
Başkan Demirören, TFF İstinye’deki binasında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısına, eski başkanlardan merhum Hasan Doğan’a ölüm yıldönümünde rahmet dileyerek başladı. Kulüpler Birliği’nde yer alan 17 kulübün imzasıyla yabancı sınırlamasına ilişkin talebin toplantıda görüşüldüğünü ifade eden Başkan Demirören, "Değerlendirmelerimizi yaptık ve bunun sonucunda geçen sezon açıkladığımız 6+0+4 kuralının devamına karar verdik. Geçtiğimiz sezon kulüplerimizin sahada oynattıkları yabancı futbolcu ortalaması 4.6’dır. Bunun da dikkate alınmasını istiyoruz. Öte yandan zaten Avrupa’da oynayan kulüplerimiz o maçlarda 10 yabancısını da sahada tutabilecekler" dedi.

AB STATÜSÜ ÖNERİSİ
Yabacı sınırlamasına ilişkin ikinci talebin AB statüsünde yer alan futbolcuların sınırlama dışında tutularak serbest tutulmaları olduğunu ifade eden Başkan Demirören, "Türkiye AB üyesi değil. Türkiye’de AB statüsünde oynayamazlar. Türki Cumhuriyetlere serbest. Yarın öbür gün Afrikalı oyuncular daha sonra da Müslüman oyuncular da serbestlik isterse, oynatacak oyuncu bulamayız. Biliyoruz tepkilerle karşılaşacağız, ama biz Federasyon olarak verdiğimiz kararın arkasındayız. ’AB statüsü’ önerisini, yönetim kurulu olarak geri çevirdik. Türk futboluna hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

"İSTİFA YOK"
Basın toplantısında soruları cevaplandıran Demirören, Kulüpler Birliği’nin 6+0+4 konusundaki ısrarı ve bazı kulüp başkanlarının "Talebimiz karşılanmazsa TFF seçime gider" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "İstifa etmiyoruz, seçim 2015’te, kulüpler o zaman istediğini yapabilir" diye konuştu.
Kendisinden önceki TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a yanıt veren Demirören, aralarında geçen bir konuşmayı hatırlattı. Demirören, "Sayın Aydınlar, genel kurula gitmeden önce baş başa konuşurken bana ne söylediğini açıklasın. ’Genel kurul sonrasında ne puan silinecek, ne bir kulüp ceza alacak, dosya kapandı’ demişti. Bunu şimdi açıklasın" ifadelerini kullandı.

’BANA TEŞEKKÜR ETMELİLER’İ İZAH ETTİ
Geçen sezon yaptığı "Bana teşekkür etmeliler" şeklindeki açıklamasına da açıklık getiren Demirören, federasyon olarak geçen dönem alınan kararların Türk futboluna yararlı olduğuna dikkat çekti. Demirören, "Geçen sezon yayıncı kuruluş geri çekiliyordu. Avrupa’ya gidecek takımların gönderilmeyeceği konuşuluyordu ancak hepsi gitti. Teşekkürü hakettiğimizi inanıyorum. Zaten iki takımımızın Disiplin Kurulu’na gideceği bekleniyordu. Şimdi de savunmalarını yapacaklar" dedi.
Eski TFF Başkanı Haluk Ulusoy’un kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara da cevap veren Yıldırım Demirören, "Sayın Ulusoy benim icazet alacağım biri değil. İcazet alacağım insanlar var ama Ulusoy bunlardan biri değil" diye konuştu. Demirören, "Haluk Ulusoy gibi yıllarca TFF Başkanlığı yapmış birinin bilgilerinden faydalanmak her başkanın olduğu gibi benim de hakkımdır. Benden sonra başkan olacak kişi de benim bilgilerimden faydalanabilir" diye konuştu.

UEFA’YA "ADİL OL" ÇAĞRISI
Demirören, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’la ilgili kararının Türkiye’ye ne şekilde yansıyacağına dair soruya da cevap verdi. UEFA’nın iddianame ve mahkeme kararlarıyla hareket ettiğini, bu tarz uygulamalarla futbolun kaosa sürükleneceğini ifade eden Demirören, kendilerinin daha önce bir karar verdiğini hatırlattı. “Kulüpler kendi savunmalarını kendileri yapıyor. Ancak Steau Bükreş olayında olan örnek baz alınarak UEFA’nın adil olmasını bekliyoruz. Steaue Bükreş bizim için bir örnektir. Mehmet Ali Aydınlar’a bir soru sormak istiyorum. Genel kurula gitmeden önce ‘ne puan silinecek ne bir kulüp ceza alacak, dosya kapandı’ demişti. Bunu açıklasın” dedi.
(İHA)