BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05
HABER /  DÜNYA

Mısırlı polis darbeye isyan etti!

Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile indirilmesinin ardından, Mısırlı bir polis darbeye isyan etti.

Abone ol

Dünya, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin askeri darbeyle indirilmesini izlerken, İçişlerinde görevli bir polis darbeye adeta isyan etti, dünyaya çağrıda bulundu.

'Ben İbrahim Mekkavi Mısır vatandaşıyım' diyerek sözlerine başlayan polis memuru, Mısır halkının Kuran ve İslam için Mursi'yi desteklemesi gerektiğini söylüyor.

ŞEREFLİ POLİSLER MURSİ'NİN YANINDA

Mekkavi, seçilmiş olan Cumhurbaşkanlı Mursi'nin 4 yıl görevde kalmasının gerektiğini söylerken, 'Tahrir'e gidenler Mısır vatandaşı değildir' dedi.

İçişlerinde çalışan polisler olarak Kuran'ı ve Mursi'yi ve demorasiyi koruyacakları belirten Mekkavi şunları söyledi;

İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'ndenim. İçişleri başkanlığındaki tüm şerefli polisler Mursi'yi destekliyor. Sadece o Kuran'ın yolunda gittiği için biz onu destekliyoruz..

Mısır'da yaşayan tüm şerefli vatandaşların Kuran'ı isteyen Mursi'yi desteklemesi gerekiyor. Polis teşkilatında görev yapan tüm çalışanların Mursi'nin gittiği yoldan gitmesi gerekiyor.

Seçilmiş olan Muhammed Mursi'nin 4 yılını tamamlamasını beklemeliyiz. Beni dinleyen herkese bu mesajı iletiyorum. İçişleri Bakanı devreye girsin. İçişleri de ordu da mahkemeler de Mısır vatandaşınındır.

DEVRİMİMİZE TAŞ KOYAMAYACAKLAR!

Şunu bilmeliyiz ki bizi seçimle gelmiş bir cumhurbaşkanımız var. Mursi 25 Ocaktaki devrimden sonra geldi ve kimsenin onun yolunu kesmesine izin vermeyeceğiz. Kimsenin devrimimize taş koymasına izin vermeyeceğiz.

Devrimden sonraki hükümetin devam etmesi gerekiyor. O kadar. Tahrir'e giden Mursi karşıtlarını Mısır vatandaşı olarak görmüyorum. Bildiğim birşey var ki bizim cumhurbaşkanımız doktor Muhammed Mursi'dir. İçişlerindeki her çalışan demokrasiyi Kuran'ı ve Mursi'yi koruyacaktır.

İŞTE VİDEO