BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  SAĞLIK

Bu durum fast-food'a yöneltiyor

Yapılan araştırmada bir gecede yedi saatten az uykunun çocukları kötü yiyecek seçeneklerine sürüklediği belirtildi.

Abone ol

Yetersiz uyku ile fast-food yiyecekleri seçmek arasında bir ilişki olduğu ileri sürüldü. Yapılan bir araştırmada yetersiz uyku uyuyan çocukların kötü yiyecek seçme olasılığının daha fazla olduğu açıklandı.

Stony Brook Üniversitesi Tıp Okulu'ndan önleyici tıp uzmanı Lauren Hale, öncülük ettiği araştırmayla ilgili yaptığı değerlendirmede "Sadece çocukları uyuşuk yapmıyor, onların kötü yiyecekleri daha fazla, iyi yiyecekleri ise daha az yemesine sebep oluyor" dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Dr. Hale "Uykusuzluğun uzun süre sağlık sorunlarına sebep olduğunu biliyorduk, bu çalışma bunların bazı mekanizmasını açığa çıkardı. Mesela; beslenme ve karar verme bundan etkilenebiliyor" dedi.

Uzmanlar ABD'de ülke çapında 1996'da 13 bin çocuklar yapılan görüşmelerin verilerini topladı. Gece yedi saatten az uyuduğunu söyleyen çocukların yüzde 18'inin fast-food yemeye eğilimli olduğu veya meyve ve sebze gibi sağlıklı yiyecekleri daha az tercih ettiği belirtildi.

Baltimore'da düzenlenen Birleşmiş Profesyonel Uyku Topluğu'nun yıllık toplantısında sunulan araştırmaya göre iyi dinlenmiş çocuklar sağlıklı yiyecek seçmeye daha eğilimli.

Dr. Hale bundan sonraki araştırmada uyku süresi ile yemek seçimi arasındaki nedenselliği araştıracaklarını söyledi. Bunun ortaya çıkarılması durumunda obezite ile daha etkin şekilde mücadele edilebileceği belirtildi