BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  DÜNYA

BAKAN’DAN ÖĞRETMENLERE FİLM TAVSİYESİ

Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansa katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlere izlemeleri için bazı filmler önerdi...

Abone ol

Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansa katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlere izlemeleri için bazı filmler önerdi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen “Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı”na katıldı. Konferansta konuşan Bakan Avcı, “Melodramın Türkiye’de genel olarak arabeskle yan yana getirilmesi de boşuna değilmiş. Melodramla arabeski yan yana getiren kültürün bağlantısı çok önemli’’ dedi.
Konuşmasında öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Bakan Avcı, “Öğretmenlerin avadanlığında hangi filmlerin olması gerekiyor. Biz şimdi bir proje başlatıyoruz. Vilayetlerde uzaktan hizmet amacı ile oluşturulmuş salonlarımız var. Oralarda film de göstereceğiz. Telif hakkı milli eğitim bakanlığında olan bazı filmleri orada öğretmenlerimiz ile paylaşacağız. Ama ondan önce ben birkaç öneride bulunmak istiyorum. Bunlar Jumanji, Shadowlands, Mr.Chips ve çocukluğumda sınıfça gittiğimiz bir film vardı. To Sir With Love. Daha önerebileceğim birkaç film var ama onları da öğretmenlerimizde görüştüğümde onlara söyleyeceğim” diye konuştu.
(İHA)