BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Tezel'in iddiası Hak İş Başkanı'nı çıldırttı

Çalışan sorunlarında sendika ağalarının sorumlu olduğunu savunan Tezel, Hak İş Başkanı Mahmut Arslan'la birbirine girdi...

Abone ol

1 Mayıs'taki polis gösterici savaşı gündemin odağına otursa da Cüneyt Özdemir, çatışmaları değil çalışanların sorunlarını ekrana taşımayı tercih etti.

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'i ağırlayan Özdemir, sendikaların politikalarını ve çalışanların gündemini sordu.

CANLI YAYINDA SENDİKA POLEMİĞİ

Türkiye'de çalışan kitlelerin örgütsüz olduğunu vurgulayan Ali Tezel, sendikaların hiç bir işe yaramıyor olmasının sebebi olarak "sendika ağaları"nı gösterdi. Büyük sendikaların işçi ve çalışanların haklarını değil kendi çıkarlarını esas aldığını belirten Ali Tezel, sendikaların toplu sözleşme yetkisi almak için çalışan nüfusun yüzde 3'ünde örgütlü olmaları gerektiğini hatırlatan Ali Tezel, bu barajın dünyanın hiç bir demokratik ülkesinde olmadığını söyledi.

Yüzde 3 barajını sendika ağalarının istediğini kaydeden Ali Tezel, Türk İş ve Hak İş'i suçladı. Tezel'in iddiaları üzerine yayına bağlanan Hak İş Başkanı Mahmut Arslan, Tezel'in yalan söylemekle itham ederken ikili arasında canlı yayında sert atışmalar yaşandı. Cüneyt Özdemir'in zorlukla yatıştırdığı polemikte suçlamalar havada uçuştu.

- YALAN SÖYLÜYORSUN! -HAKARET ETMEK İSTİYORSAN BUYUR

Mahmut Arslan: Ali Tezel yalan söylüyor. Meclise gelen tasarıda yüzde 3 baraj var. Biz sıfırın üstünde bir barajı desteklemedik. Ne diye bize hakaret ediyorsun? Sen ne zaman işçilerin arasında oldun ki?

Ali Tezel: Siz ve Türk iş yüzde 5 barajı istediniz... Hakaret etmek istiyorsanız buyrun...

Mahmut Arslan: Bu söyleyen düpedüz yalan söylüyor. eğer benim yüzde 5 istediğimi ispat edersen ben başkanlıktan istifa edeceğim. Eğer sen ispatlayamacaksan ne yapacaksın?

Ali Tezel: Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı taslakta binde 5 tavsiye edildi. Disk de sıfır olsun dedi. Hak iş ve Türk iş hükümetle görüşerek bu barajın yüzde 5 olmasını istedi.

Mahmut Arslan: Yalan söylüyorsun...

Ali Tezel: Tasarı meclise sevk edildiğinde Türk iş ve Hak iş Başbakan'la görüşme talep edip görüştüler... Basında çıktı bunlar...

Mahmut Arslan: Bakanlar kurulundan meclise gelen taslakta baraj yüzde 3'tü biz ise bunu değiştirmek için meclis komisyonlarında çalıştık...

İŞTE O ANLAR...