BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.438,91
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldırım Elazığda

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, havaalanının tamamlanmasıyla Elazığ'ın 50 yıllık sorununun çözülmüş olacağını söyledi.

Abone ol Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanının tamamlanmasıyla Elazığ'ın 50 yıllık sorununun çözülmüş olacağını söyledi. Elazığ Havaalanı'nın yeni pistinde çalışmaların özveriyle sürdürüldüğünü ifade eden Yıldırım, pistin yapımının en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Bakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'yla birlikte gittiği Elazığ'da incelemelerde bulundu.Bakan Yıldırım ve beraberindekileri havaalanında Elazığ Valisi Muammer Muşmal, AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu, İl Başkanı Ali Şerifoğulları ve partililer karşıladı.

Yıldırım, inşaatı devam eden Elazığ Havaalanı'nda pist çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı, işçilerle sohbet etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldırım, 15 gün önce de burada olduklarını belirterek, Elazığ'a verdikleri önemi Elazığlıların anladığını söyledi.

Havaalanının tamamlanmasıyla Elazığ'ın 50 yıllık sorununu çözmüş olacaklarını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bir işe başlarsınız ama elde olmayan nedenlerle gecikme olur. Elazığ Havaalanı işini son 10 aydır günlük takip ediyoruz. Diyelim ki olmadı? O zaman ya tasfiye edeceksiniz mahkemelerde iki yıl kaybedeceksiniz ya da gayret edeceksiniz adama destek vereceksiniz. Sadece havaalanı yaptırmıyoruz yüklenici firmanın işlerini de takip ediyoruz. Alışveriş yaptığı yerlere gidiyoruz parasını veriyoruz, icralarına gidiyoruz onları razı ediyoruz. Bir yandan onun işlerini bir yandan da havaalanı yapımını yürütüyoruz. Niye, işimiz olsun diye yapıyoruz. Onun için 50 yıllık gecikmeyi Elazığ yaşadı, 3-5 ay gecikmeyi de mazur görecektir. Başlanan iş biter, bizde yarım kalan iş olmaz.''

Bakan Yıldırım, Ağın Köprüsü inşaatının da devam ettiğini, onun da bitirileceğini belirterek, ''Her iş gider. Siz benim yavaş konuştuğuma bakmayın, işlerimiz hızlıdır'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ise havaalanı pistinin gurur abidesi olduğunu belirterek, bunun Elazığ'ın rüyası olduğunu söyledi.

Şu anda bölgede sivil havaalanı olan tek şehrin Elazığ olduğunu kaydeden Çekinkaya, şöyle konuştu:

''Malatya'nınki askeri, Diyarbakır'ınki askeri, Muş'unki askeri havaalanıdır. Burada sivil havaalanı olan tek şehir Elazığ'dır. İşin bizzat başında sayın bakanımız, şantiye şefi gibi. Elazığ'da iktidarımız döneminde çok şeyler yapılıyor. Yaptığımız eserler ortada. Güney Çevre Yolu bitmek üzeredir, gurur abidesidir. Duble yol projeleri, doğal gaz gurur abidesidir. 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısını bir an önce bitirerek orayı Doğu Anadolu'da cazibe merkezi haline getireceğiz. Adliye sarayı da devam ediyor. Yakın zamanda bitirilecek. Bitirildiğinde 40 milyon YTL'yi aşacak bir proje olmuş olacak. Doğu Anadolu'nun en büyük adliye sarayı olacak. Toplu konutta Elazığ, Doğu Anadolu'nun en ilerisindedir.''