BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,17
ALTIN 2.475,57
HABER /  DÜNYA

Saakaşviliden hesap hatası

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Osetya krizinde Rusya'nın Abhazya'ya saldıracağını zannetmiş.

Abone ol Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Güney Osetya krizi öncesinde Rusya’nın blöf yaptığını ve Abhazya’ya saldıracağını düşündüğünü söyleyerek değerlendirmelerinin hatalı olduğunu itiraf etti.

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Fransız Liberation gazetesinde bugün yayımlanan röportajında, Güney Osetya’nın Rusya için önemsiz bir toprak olduğunu düşündüğünü, ilk gerilimi blöf algıladığını ve her şeyi durdurabileceklerini sandığını söyledi. Gürcü lider, “Bu hatayı yaptım çünkü gerçek saldırıyı Abhazya’ya bekliyordum. Rusya’nın Tiflis’e saldırabileceğini düşünmedim” ifadelerini kullandı.

Saakaşvili, Rusya Federasyonu Konseyi’nin Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarının tanınması için yaptığı çağrıyı ise “Avrupa’nın sınırlarını güç kullanarak değiştirme girişimi” olarak niteledi. Bu girişimin Rusya da dahil her taraf için feci sonuçları olacağını savundu.

Saakaşvili, ateşkes sağlanmasındaki çabalarından ötürü Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye minnet borcu olduğunu da söyledi ve “Eğer AB dönem başkanlığını küçük bir ülke yürütseydi veya Sarkozy tatilde olsaydı, muhtemelen Rus tankları şu anda Tiflis’teydi” şeklinde konuştu.